SERIE A: LAZIO KAN NIET WINNEN IN VERONA

HELLAS VERONA v LAZIO 1-1

Lazio liet maandagavond de kans om alleen derde te staan in de Serie A. Een gelijkspel tegen laagvlieger Hellas Verona was het verdict in het Stadio Bentegodi, waar Lazio zich nog gelukkig mocht prijzen met dit ene punt, nadat Hellas Verona in de 2e helft Lazio tegen haar eigen doel druktte.

Coach Sarri laat Felipe Anderson op de bank, die niet 100% fit was bevonden, zijn vervanger is Pedro op de rechterflank van Lazio. Verder koos Sarri voor de vertrouwde namen, dus terug Hysaj als linksachter, gevolg Lazzari terug op de bank. En tevens de terugkeer van een fitte Immobile in de aanval.

Het wedstrijdbegin was voor Lazio, veel balbezit en drang naar voren, maar geen echte kansen om draait naar zijn linker en krult de bal heerlijk hoog in de hoek naast de verslagen Hellas Verona doelman Mintipo aan het werk te stellen. Thuisploeg Hellas in egelstelling

In minuut 38 lijkt Hellas te scoren met een schot van Depaoli tussen een bos van speler, maar in extremis is Lazio doelman Provedel bij de pinken met een geweldige redding, om de 1-0 af te wenden.

En kort voor de pauze in minuut 45 komt Lazio alsnog op voorsprong, na een aanval over verschillende stations komt de bal bij Pedro. De Spanjaard neemt aan, draait naar zijn linker en krult de bal heerlijk hoog in de hoek naast de verslagen Hellas Verona doelman Mintipo.

De tweede helft is nog geen 5 min oud, of Hellas komt gelijk na een vrije trap voor doel, waar de vrijstaande Ngonge simpel kan binnenkoppen. Het eerste doelpunt voor de Brusselse Belg die net de bank van Groningen verliet deze winter, voor speelminuten bij Hellas Verona.

Coach Sarri grijpt in op het middenveld, exit Cataldi voor Vecino en later ook exit Immobile voor Felipe Anderson. Thuisploeg Hellas komt ei zo na op 2-0, als Lazovic met een knal het doelhout treft, Lazio ontsnapt. Lazio doelman Provedel is bij de pinken, op een poging van Doig.

Lazio probeert in het laatste kwart nog het laken naar zich toe te trekken, maar met teveel hoge ballen in de zestien, kon de Hellas verdediging alles ontzetten. Diep in blessuretijd lijkt Milinkovic te scoren, doch kan doelman Montipo redden op zijn hakbal, en was er tevens een voorafgaande fout van Vecino. Duur puntenverlies voor Lazio, dat momenteel 4e staat in de Serie A. De statistieken zijn vrij duidelijk, Lazio verloor dit seizoen 17 punten door een voorsprong weg te geven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s