LAZIO v JUVENTUS 2-1

Lazio was dicht bij een Coppa Italia stunt tot de 82e minuut de invallers van Juventus de Zebra’s over de streep kon trekken. Bij de aftrap wist Lazio wat te doen stond, minstens 2 maal scoren om eventueel verlengingen te halen in het Olimpico.

Spits Castellanos was de kwelgeest van Juventus, met eerst een kopbal voor het kwartier, op aangeven van Luis Alberto. De Argentijn won het luchtduel van Bremer, en kopte in de winkelhaak de 1-0 binnen. Hij liet tevens de kans op de 2-0 liggen voor de rust, waar hij alleen op doelman Perin niet kon afwerken.

Na de pauze ontbond Castellanos terug zijn duivels, als op aangeven van terug Luis Alberto hij voor doel kwam, en laag voorbij doelman Perin de 2-0 kon scoren. Het Stadio Olimpico ontploft van vreugde want de achterstand is weggewerkt, Lazio en Juventus staan gelijk na 60 minuten.

Lazio ging op zoek naar het 3e verlossende doelpunt, maar de energie van het eerste uur was er niet meer. Juventus sloop dichter en dichter bij het doel van doelman Mandas.

Maar pas in de 82e minuut konden de invallers Weah en Milik de Zebra’s verlossen. Een schot van Weah gaat aan iedereen voorbij, maar Milik staat alleen aan de 2e paal om simpel de 2-1 te scoren. In de resterende minuten kon Lazio niet meer reageren, uitgeschakeld in de halve finale ondanks een overwinning tegen Juventus.