EUROPA: LAZIO WEER NIET VOORBIJ STURM

LAZIO v STURM GRAZ 2-2

Lazio en Sturm Graz deelden terug de punten, nu in het Olimpico met een 2-2 gelijkspel. Pech voor Lazio dat 45 minuten met 10 verder moest na tweemaal geel voor Lazzari, gegeven door de knullige Duitse scheids.

Coach Sarri koos achteraan voor het duo Patric en Gila, met op het middenveld Basic en Luis Alberto. In de aanval geen F. Anderson maar Pedro op de flank. Het wedstrijdbegin is voor Lazio, maar de bezoekers uit Graz loeren op de counter.

Halve kansjes zijn er voor Lazzari en Basic, maar doelman Siebenhandl is bij de pinken. Op het halfuur de beste kans met een schot van Immobile op de doelman, de rebound kan Basic niet besluiten in doel.

En 5 minuten later lijkt Pedro te scoren, maar zijn schot knalt tegen de deklat, weer pech voor Lazio. En ook in minuut 37 als Hysaj scoort op aangeven van Immobile, maar hij stond buitenspel, dus gaat het feestje niet door.

Maar in minuut 44 komt de 1-0 er toch, fout van Affengruber op Zaccagni, strafschop Lazio en Immobile scoort de 1-0 binnen. Een record voor hem en Lazio, want zo is hij de beste schutter ooit in alle Europese competities bij Lazio, met 21 doelpunten, één meer dan ex-spits Simone Inzaghi.

Nog voor de pauze gaan de poppetjes aan het dansen, als Lazzari zijn 2e gele kaart krijgt voor een lichte fout op Prass. In alle tumult krijgen Immobile geel en ook Stankovic bij de bezoekers, alsook rood voor iemand van de Sturm Graz staf. Lazio moet de 2e helft verder met 10 man tegen 11 Oostenrijkers.

De 2e helft begin met een wissel bij Lazio, exit Zaccagni voor Marusic die rode kaart van Lazzari moet opvangen. Eerst is er een schot van Böving op de vuisten van Lazio doelman Provedel. Maar diezelfde Böving stelt de score gelijk, na mistasten bij Cataldi, 1-1 in het Olimpico na 56 minuten.

Coach Sarri grijpt in en haalt zijn middenvelders Basic, Cataldi en Luis Alberto eruit, en brengt Vecino, Milinkovic en F. Anderson in het veld voor het laatste half uur.

In minuut 71 komt Lazio met een man minder dan toch voorbij Sturm Graz. Op aangeven van F. Anderson kapt de Spanjaard zich vrij en schiet hij de 2-1 binnen, knullig onder doelman Siebenhandl van Sturm.

De laatste wissel bij Lazio is Cancellieri voor kapitein Immobile. Maar in minuut 83 de deksel op de Lazio neus met de 2-2 van Sturm Graz, terug via Böving met een laag schot, Lazio doelman Provedel had geen reactie in de korte hoek.

Het bleef bij 2-2 in het Stadio Olimpico, en door het 2-2 gelijkspel van Feyenoord tegen Midtjylland eerder die avond, staan alle teams gelijk met 5 punten in groep F.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s