SERIE A : Lazio swingt voorbij Cagliari

CAGLIARI v LAZIO 0-3

Lazio verlaat Sardinië en Cagliari met 3 verdiende punten, na 45 minuten dominant voetbal, waarop de thuisploeg geen reactie had. Coach Sarri kon rekenen op de terugkeer van Acerbi centraal in de defensie. En liet Pedro op de bank, voor een basisplaats aan Felipe Anderson.

Lazio start agressief, met al in de 7e minuut een poging van Immobile dat naast gaat. Iets na het kwartier breekt de wedstrijd open, een schot van Luis Alberto raakt de arm van Altare, maar de ref ziet dit niet. Pas minuten later komt de VAR tussen en ziet scheids Maresca de arm, met de logische strafschop als gevolg.

Strafschop Lazio, en kapitein Immobile schiet de 0-1 laag binnen, naast doelman Cragno. Een nieuwe mijlpaal voor Lazio’s topschutter.

Zijn 143e doelpunt in de Serie voor Lazio, een evenaring van het record van Lazio’s legendarsiche spits Silvio Piola uit de jaren ’30/’40.

Lazio is heer en meester in Sardinië, en controleert perfect de wedstrijd, thuisploeg Cagliari komt amper in het spel voor. En net voor de pauze telt Lazio Cagliari uit met de perfecte counter, goed voor de 0-2 ruststand. Luis Alberto ligt aan de basis van de counter, en tevens ook de afwerker op aangeven van Felipe Anderson.

Ook na de pauze blijven dezelfde 11 van Lazio staan. Doelman Cragno brengt redding op een schot van Immobile. Aan de overkant bij Lazio doelman Strakosha aan het werk, met 2 reddingen op een poging van Marin.

Maar na het uur valt de beslissende 0-3, na een solo van Felipe Anderson die voorbij 4 Cagliari spelers gaat, en voorbij doelman Cragno de eindstand vastlegt.

Lazio kan vrijuit counteren, op de ruimtes die Cagliari achterlaat. F. Anderson laat zelfs de 0-4 liggen, en aan de overkant een poging van Deiola. Lazio zal nog op het einde tot 10 herleid worden, als een handsbal van Marusic zijn 2e gele kaart is van de wedstrijd, dus rood als gevolg. Dus geen Lazio v Venezia voor hem aanstaande maandag. Lazio wint en tankt vertrouwen in de Serie A.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s