SERIE A : Preview AS Roma v SS Lazio

AS Roma vs SS Lazio at Stadio Olimpico on 15/05/21 Sat 20:45 | Football  Ticket Net

Zaterdag treffen Roma en Lazio elkaar in de Serie A, wedstrijd van de voorlaatste speeldag in de Serie A. Voor Lazio en coach Inzaghi is het nog mathematisch mogelijk op de top 4 te halen, maar dan moet men rekenen op nederlagen bij de concurrenten Juventus en Napoli.

Lazio-Roma 3-0, gol e highlights

Met de krappe 1-0 overwinning tegen Parma is Lazio al zeker van Europa League, maar toch blijft men jagen op een top 4 plaats. Voor de buren van Roma is het seizoen al een tijdje gedaan, volgend seizoen geen Europees voor hen, en hun nieuwe coach Mourinho. De fusieclub staat zelfs op 9 punten van Lazio, dat nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft.

Manchester United 6-2 AS Roma - As it happened

Coach Inzaghi kan rekenen op zijn volledige selectie, iedereen is fit. Milinkovic lijkt speelklaar te geraken, na zijn neusbreuk tegen Fiorentina. Hij zal met een masker spelen, om zijn neus en zijn gezicht te beschermen.

IN DE MEDIA: Lukaku en Inter stuiten op een Lazio 'made in Genk' – S.S.  LAZIO – 9 GENNAIO 1900

Kapitein Immobile heeft tegen Parma voor Lazio de historische kaap van 150 doelpunten bereikt, doch jaagt hij verder op een ander record, die van de meeste doelpunten voor Lazio in een Derby. Aan kop staat Piola met 6 doelpunten, gevolgd door Rocchi met 5. Immobile zijn teller staat momenteel op 4 en wilt dit record nog tevens op zijn naam zetten.

Ook morgen in de picture zal Senad Lulic zijn, voor hem zal dit de laatste Derby zijn in een Lazio shirt, hierna keer hij terug naar zijn thuisland Zwitserland om zijn carrière af te sluiten. Lulic is de ‘eeuwige held’ van 26 mei 2013, toen hij het enigste doelpunt scoorde in de Coppa Italia Finale, die de buren van AS Roma sinds die dag naar het vagevuur stuurde.

Afbeelding

Scheidsrechter is dhr. Luca Pairetto, hij fluit de aftrap zaterdagavond om 20:45 uur in het lege Olimpico. Geel gevaar is er voor Luis Alberto, Parolo, Milinkovic, Akpa Akpro, Cataldi en Luiz Felipe, allen nog 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s