SERIE A : Lazio wint krap, met op einde 2 rode kaarten

LAZIO v SPEZIA 2-1

Lazio won vanmiddag met een krappe 2-1 voorsprong, en behoudt zo nog de aansluiting met de top 4 in de Serie A.  Een overwinning ter ere van de overleden Primavera speler Daniel Guerini, verder was het voor coach Inzaghi dag op dag dat hij 5 jaar aan het roer zit bij Lazio.

402 x RADU !

Tevens werd er een historisch record genoteerd in de geschiedenisboeken van Lazio.  Verdediger Stefan Radu kwam voor de 402e keer op het veld in een Lazio shirt, en zo is hij de speler met de meeste wedstrijd bij Lazio, na 13 seizoenen.  Hij verslaat een andere verdediger Favalli, die met 401 wedstrijden blijft staan.

Dan de wedstrijd, de eerste kans was voor Lazio, op aangeven van Immobile kon spitsbroeder Correa vrij op doel schieten, maar zijn schot ging over. Spezia kreeg haar eerste kans met een schot van Gyasi, maar Lazio doelman Reina kon afstoppen.

De bezoekers bleven Lazio bestoken met enkele aanvallen, en Lazio mag van geluk spreken als Maggiore van dichtbij naast kopt. Voor het overige bleef het een bleke eerste 45 minuten voor Lazio, dat logisch met de 0-0 ruststand de pauze inging.

In de tweede is terug Correa die een dot van een kans mist, op aangeven van terug Immobile. De Argentijn was te slordig alleen voor doel, en vergat zelfs de vrijstaande Acerbi naast hem, die de beste optie was om te scoren.

Coach Inzaghi grijpt in en brengt Luis Alberto erin, voor Pereira. Wat later maakt Correa zijn fout goed, als hij in de 56e minuut Lazzari perfect aanspeelt. De snedige vleugelspeler schiet onder doelman Zoet, en brengt zo Lazio op de 1-0 voorsprong.

Lazio edge past Spezia despite late red cards | Forza Italian Football

Lazio blijft teren op de krappe 1-0 voorsprong, en coach Inzaghi brengt 2 frisse spelers met Akpa Akpro en spits Caicedo, Milinkovic en Immobile moeten plaats ruimen.

En geen minuut later komt Spezia gelijk met een ‘wereldgoal’. Gyasi wint het duel van Marusic, een voorzet in de zestien meter, die invaller Daniele Verde vol op de slof neemt, met een acrobatische omhaal. Doelman Reina ziet de bal onhoudbaar in de kruising gaat, voor de 1-1 tussenstand.

Lazio kan Spezia niet breken, ook nog met de wissel Cataldi voor Leiva. In minuut 88 is er een hoekschop, waar de bal de arm raakt van een Spezia verdediger. Scheids Guia heeft het niet gezien, ondanks Lazio protest. Maar de VAR komt tussen en de beelden zijn duidelijk. Strafschop voor Lazio, en Caicedo verschalkt doelman Zoet met de 2-1 voorsprong.

Lazio-Spezia 2-1: commento al risultato partita

Op het einde gaan de poppetjes nog gaan dansen, als Lazzari zich revancheert na een tackle op zijn enkels. 

Rood voor Lazzari, en niet veel later krijgt Correa zijn 2e gele kaart van de wedstrijd… Lazio blijft met 9 over maar de 2-1 blijft staan op het scorebord.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s