SERIE A: Lazio opent seizoen met 3-punter in Cagliari

CAGLIARI v LAZIO 0-2

Afbeelding

Lazio editie 2020/2021 kwam in actie in het Sardegna Arena, en wist meteen een 0-2 overwinning te boeken, om zo de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen naar Rome te nemen.

Coach Inzaghi koos voor zijn vertrouwde elftal, enkel achteraan was er sleutelen, zonder Bastos en Luiz Felipe.  Zo mochten Radu en Patric starten naast de rots in de Lazio defensie Acerbi.

Afbeelding

De wedstrijd is nog geen 4 minuten oud, of Lazio, in hun fluo-groene uitrusting, is er al met een vroege voorsprong.  Marusic dweilt zijn linkerflank af, en zijn voorzet kan zijn ploegmaat die de rechterflank afdweilt binnentikken, dus Lazzari met de 0-1 voorsprong.

Afbeelding

Afbeelding

Cagliari was meteen van slag, want Lazio controleerde eenvoudig de wedstrijd.  Immobile met een omhaal hoog over viel er te noteren voor het half uur.  Aan de overkant was een foutje van Patric die Cagliari hun eerste kans gaf, een poging van Rog die Strakosha kan redden.

En kort voor de pauze een schot van Immobile die schuin naast ging.  Lazio mag de rust in met de vroege 0-1 voorsprong.

De 2e helft begint met een kater voor thuisploeg Cagliari, als Simeone in de rebound alleen voor doel hoog overschiet.  Coach Inzaghi schudt zijn spelers wakker en brengt enkele wissels door.  Zo mag Escalante zijn debuut maken in de Serie A, hij mag invallen voor Leiva, die enkele minuten voor zijn wissel al geel kreeg.

Cagliari gelooft in zijn kansen en dringt aan, maar eerst was er een krul van Milinkovic die Cagliari doelman Cragno nog naast wist te tikken, in hoekschop.  Voor Cagliari komt Walukiewicz net iets tekort, om aan de 2e paal te scoren.

De Lazio ‘Mister’ grijpt weer in, exit Correa en Milinkovic, voor Caicedo en Akpa Akpro, voor hem ook zijn Serie A debuut.  Maar in minuut 74 zal coach Inzaghi van zijn lijden verlost worden, als terug Marusic zijn linkerflank afloopt, run in de zestien en bal opzij naar de inlopende Immobile, die met binnenkant voet laag in de hoek de 0-2 scoort.

Afbeelding

Voor de Europese topschutter van vorig seizoen zijn eerste van het nieuwe seizoen, en nummer 126 voor Lazio.

Iets voor het einde de laatste wissels met Parolo en Cataldi voor Luis Alberto en Radu, de resterende 4 extra minuten waren een maat voor niets.  De 0-2 score bleef staan in het Sardegna Arena en de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen zijn een feit.

Woensdag komt Lazio terug in actie, nu met de inhaalwedstrijd van speeldag 1, met de thuiswedstrijd tegen Atalanta, ook gestartt met een perfect rapport dankzij een 2-4 overwinning tegen Torino.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s