SERIE A : Lazio wint en Immobile met nummer 35

LAZIO v BRESCIA 2-0

Afbeelding

Lazio won haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020, met een eenvoudige 2-0 overwinning tegen staartploeg Brescia.  De hoofdrollen werden weggelegd voor de spitsen Correa en Immobile, die elk goed waren voor 1 doelpunt en 1 assist.  Voor ‘King Ciro’ kwam vanavond doelpunt nummer 35, waardoor hij Lewandowski van Bayern aftroeft als beste schutter in Europa.

Afbeelding

Coach Inzaghi had geen selectieproblemen, Lazzari terug op rechts en aan de overkant Jony.  In de aanval stond Correa naast Immobile.  Verder vielen de nieuwe shirts op van Lazio, waarin het volgend seizoen zal aantreden in de thuiswedstrijden.

Lazio begin timide aan de wedstrijd en Brescia kreeg enkele halve kansjes.  Maar iets na het kwartier valt de 1-0, dit op aangeven van topschutter Immobile.  Correa kan ongehinderd de zestien aanvallen, ziet zijn spitsbroeder staan, en met een kaats via Immobile en wat dribbels, verslaat hij Brescia doelman Andrenacci.

Afbeelding

Afbeelding

Na het doelpunt kiest Lazio sneller voor diepgang, met kansjes voor Jony en Luis Alberto.  Ook Immobile zoekt zijn doelpunt, maar bij Brescia stond Torregrossa in de weg.  Lazio mag rusten bij die krappe 1-0 voorsprong.

Afbeelding

De 2e helft begint met Lazio op jacht naar doelpunten, met eerst een kans voor Milinkovic.  Bij Brescia ontsnapt Tonali aan rood, na een elleboog tegen Luis Alberto, waarbij de ref hem maar geel gaf.  Coach Inzaghi grijpt in, en kiest voor nieuwe flankspelers met Jordan Lukaku en Marusic, voor Lazzari en Jony.

Afbeelding

Lazio zoekt de 2-0, maar bij Milinkovic en Immobile missen de kansen.  Niet veel later schiet Luis Alberto op de deklat, na een aanval van invaller Adekanye.

Afbeelding

In minuut 82 komt pas de verlossende 2-0,en nu werden de rollen omgedraaid, Correa als aangever op zijn spitsbroer Ciro.  Immobile kwam alleen voor doel en besloot laag en droog in de hoek.  Zijn 35e doelpunt van het lopende Serie A seizoen.

Afbeelding

In de laatste minuten viel er enkel nog een kans te noteren van terug Immobile, maar hij treft laag de paal, dus geen doelpunt nummer 36.  Lazio wint en staat zij aan zijn, op de 3e plaats, samen met Atalanta.  Inter staat 2e met één puntje meer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s