SERIE A : Preview Lazio v Cagliari

Lazio - Cagliari - Tickets - Packages - Hospitality

Nog 4 wedstrijden te gaan, en Lazio kan het vreemde seizoen 2019/2020 afsluiten.  Donderdagavond ontvangt Lazio thuis Cagliari voor haar voorlaatste thuiswedstrijd.

Coach Inzaghi liet na de nederlaag in Turijn zijn moed niet zakken, en merkte nogmaals op hoe uitzonderlijk Lazio heeft gepresteerd dit seizoen, waar tal van records gebroken werden.  Maar door de Corona-crisis werd het Serie A seizoen maanden stopgezet, waardoor Lazio uit de flow was met een reeks van 21 wedstrijden zonder nederlaag.

Afbeelding

De ‘Mister’ zal donderdag zijn 200e wedstrijd starten als coach van Lazio, en zal tegen het einde van het seizoen het record breken van Dino Zoff, die 202 wedstrijden aan het roer stond, begin jaren ’90 en 2000.  Inzaghi kan niet rekenen op Lulic, Radu en Leiva, beiden out tot einde dit seizoen.  Verder ook geen Marusic, Correa en Jony.  En rond spelmaker Luis Alberto zijn er nog vraagtekens betreft zijn fitheid na zijn blessure.

Lazio's Luis Alberto: Without corona “I would have signed until ...

Tegen Cagliari zal het elftal bijna identiek zijn als die tegen Juventus, enkel Patric keert terug in de defensie na zijn schorsing.  Vooraan staan Caicedo en Immobile terug zij aan zij in de aanval.

Immobile is de eerste spits in Lazio’s 120 jarige geschiedenis die in één seizoen 30 doelpunten heeft gemaakt, dankzij zijn strafschop tegen Juventus, en er zijn nog 4 wedstrijden te gaan..  ‘King Ciro’ verbeterde zo zijn eigen record van 29 doelpunten in het seizoen 2017-2018.

Afbeelding

Bij tegenstander Cagliari kan coach Zenga niet rekenen op Carboni (geschorst) en een paar geblesseerden waaronder Nainggolan, Pavoletti en Pellegrini.  Hij rekent vooraan op zijn spitsen Joao Pedro en Giovanni Simeone, zoon van Diego.

Di padre in figlio Streaming | Abbonati a 9,99€/mese | DAZN IT

De scheidsrechter in het Olimpico is dhr. Marco Piccinini uit Forli.  Hij fluit de aftrap om 21:45 uur.  Geel gevaar is er voor Acerbi, Cataldi, Lazzari en Bastos die eventueel de uitwedstrijd in Hellas Verona missen, mits geel tegen Cagliari.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s