SERIE A: Caicedo stuwt bleek Lazio in top 4

LAZIO v EMPOLI 1-0

SS Lazio v Empoli - Serie A

Lazio won met het kleinste verschil van een dapper Empoli, dat door een strafschop van Caicedo puntenloos huiswaarts keert.  Door deze winst wipt Lazio over iedereen heen, om tijdelijk de 4e plaats in te nemen in de Serie A.  Het kan zich nu opmaken voor de Europe League, volgende week donderdag, tegen Sevilla.

Coach Inzaghi koos voor een onuitgegeven elftal, met het debuut van Romulo op de rechterflank, verder Berisha op het middenveld, en in de aanval het duo Caicedo en Correa.

SS Lazio v Empoli - Serie A

De eerste helft was een mager beestje aan Lazio kant, Empoli was gretiger en kreeg kansjes, maar bij Lazio stond doelman Strakosha was bij de pinken.  Na het halfuur was er een kopbal van Milinkovic nipt naast.  Maar uit het niets kwam er een strafschop voor Lazio in minuut 40.  Empoli doelman Provedel wil een terugspeelbal aannemen, en ziet niet de aanstormende Caicedo, die hem te snel af is.  De doelman trapt de Lazio spits neer, dus strafschop volgens ref Chiffi.

SS Lazio v Empoli - Serie A

SS Lazio v Empoli - Serie A

De Ecuadoriaan mist niet vanop elfmeter, zijn 2e doelpunt voor Lazio in 5 dagen, na de matchwinner tegen Frosinone.  Lazio gaat tevens rusten met die krappe 1-0 voorsprong.

Na de pauze een ongewijzigd Lazio, en verdediger Acerbi was dicht bij de 2-0.  Empoli doelman Provedel kan de bal uit de hoek redden.  De wedstrijd kabbelt verder in een gezapig tempo.  Coach Inzaghi grijpt in, neemt Milinkovic eraf om het rust te gunnen, zijn vervanger is Cataldi.

SS Lazio v Empoli - Serie A

Op het uur schiet het Stadio Olimpico wakker, als voor Empoli Krunic nipt naast schiet.  Lazio had duidelijk geen zin om er een spektakelstuk van te maken.  Empoli loerde op dat kansje, die er kwam in de 77e minuut.  Maar de kopbal van Silvestre ging in de kleine baklijn voorbij iedereen die inliep, Lazio ontsnapt.  Ondertussen mocht Badelj opdraven bij Lazio, voor een bleke Berisha.

De 3e wissel komt in minuut 82 als matchwinner Caicedo slecht neerkomt in een duel, zijn vervanger is de youngster Pedro Neto.  Maar de score blijft ongewijzigd, Lazio wint en knoopt terug aan bij de top 4.  Caicedo is voor de 2e maal op rij van goud waard.

Advertentie

Een gedachte over “SERIE A: Caicedo stuwt bleek Lazio in top 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s