SERIE A: Lazio wint en dringt top 3 binnen

PARMA v LAZIO 0-2

Parma Calcio v SS Lazio - Serie A

Lazio verteerde de internationale break met een uitoverwinning in en tegen Parma.  De 0-2 eindstand werd wel pas op het einde veilig gesteld, na eerst een late strafschop van Immobile, en dan de verlossing dankzij invaller Correa.

Zo’n 4.000 Laziali zakten af richting Parma, na een rit van 500 km, in een gezapig lentezonnetje.  Coach Inzaghi koos voor Patric op de flank, en Luiz Felipe in de defensie.  Ook was er de terugkeer van Luis Alberto in de aanval.

Parma Calcio v SS Lazio - Serie A

De eerste helft had weinig voor te stellen, Lazio kon Parma niet breken, dat als één blok op het veld stond.  Enkel een shot van Patric, was voor Lazio het enige dat te noteren viel.

Parma Calcio v SS Lazio - Serie A

Coach Inzaghi zag dat het niet goed was en greep na de rust in.  Leiva en Luis Alberto, beiden met reeds geel achter hun naam, mochten het veld verlaten, Berisha en Correa moesten Lazio terug wakkerschudden.

Parma Calcio v SS Lazio - Serie A

En met succes, in minuut 80 gaat Berisha neer na contact met een Parma verdediger.  Strafschop Lazio en Immobile knalt hoog en droog de 0-1 binnen.

Parma Calcio v SS Lazio - Serie A

En de eindstand kwam pas diep in blessuretijd, op een snedige counter waarin Immobile Correa in stelling bracht.  De Argentijn alleen voor doel met een schuin schot onder Parma doelman Sepe.

Parma Calcio v SS Lazio - Serie A

Met deze 3 punten dwingt Lazio zich op in de top 3, en neemt zo afstand van de subtop bestaande uit Sampdoria, Fiorentina en AS Roma.  Donderdag is er terug de Europa League, met een bezoek aan het Vélodrome van Olympique Marseille.

 

Advertentie

Een gedachte over “SERIE A: Lazio wint en dringt top 3 binnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s