EUROPA: Lazio kopje onder in Frankfurt

EINTRACHT v LAZIO 4-1

Lazio verloor Europees in Frankfurt, in een avond om snel te vergeten.  Ondanks de 2-1 achterstand voor de pauze, was er nog hoop.  Maar de rode kaarten voor Basta en later Correa, nekten Lazio, alsook de vroege blessure van Durismi.  Gelukkig bleven Apollon en Marseille steken bij een 2-2, waardoor Lazio 2e in de poule staat.

Coach Inzaghi koos voor enkele vaste namen, aangevuld met wisselspelers.  Zo mocht terug Proto tussen de palen staan, met voor hem Luiz Felipe, Acerbi en Wallace.  Op het middenveld de driehoek Parolo, Leiva en Milinkovic, met op de flanken Durismi en Basta.  Vooraan moesten Correa en Immobile voor de doelpunten zorgen.

Al in de 4e minuut werd Lazio op achtervolgen aangewezen.  Een Duitse hoekschop komt bij Da Costa, die van dicht via de deklat staalhard de 1-0 aanbrengt.  Lazio’s 2e doelman Proto was kansloos op de eerste kans van de wedstrijd.

Lazio schoot wakker na de vroege tegentreffer, maar de kansen bleven uit.  Correa kwam te kort op een voorzet, en Immobile met een knal die doelman Trapp van Eintracht nog kon redden.

Al vroeg moet Lazio wisselen, als Durismi slecht neerkomt op zijn arm (breuk?), en Lulic zijn plaats inneemt op de linkerflank.

Halfweg de 1e helft komt Lazio gelijk.  Een counter van Immobila gaat naar Correa op links.  De Argentijn ziet de inlopende Parolo aanstormen, en met een perfecte voorzet kan Parolo de gelijkmaker scoren.

Maar nog voor het half uur komt Eintracht op 2-1.  Haller wint het duel van Leiva, voorzet op Gacinovic, die op zijn beurt de bal naar Kostic brengt, die hoog en droog de 2-1 over Proto scoort.

Lazio leek aangeslagen, want tot de rust kon het geen kansen meer.  En tot overmaat van ramp, slikt Basta een 2e gele kaart nog voor de pauze.  Lazio verder met 10.

Coach Inzaghi herschikt zijn team voor de 2e helft, nu met 4 achteraan.  Maar slikt al snel de 3-1, als Frankfurt perfect countert en Jovic de 3-1 over doelma Proto lobt.

En nog voor het kwartier komt de Turkse Nederlandse ref Gözübüyük op de proppen, met een directe rode kaart voor Correa, na een onschuldige tackle op De Guzman.

Lazio moet nog een half uur verder, met negen man in en tegen Eintracht.  Milinkovic verlaat het veld, voor de debuterende Berisha, als coach Inzaghi reeds zijn spelers wilt sparen, voor het volgende thuisduel tegen Fiorentina.  En later ook Leiva voor Luis Alberto.

De wedstrijd bloedt dood, als Lazio met 9 Eintracht niet kan bedreigen.  Op het einde is de ‘Poker’ compleet als Da Costa de 4-1 scoort, in blessuretijd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s