WK 2018: Caceres door naar 1/8e finales

Uruguay heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van het WK. Dankzij een doelpunt van Luis Suarez in zijn 100e interland versloegen de Uruguayanen Saudi-Arabië met 1-0. Door de overwinning van Uruguay is ook Rusland zeker van een plek bij de laatste 16.

Na een pandoering in de openingswedstrijd wilde Saudi-Arabië maar al te graag tonen dat het wel degelijk een plaats verdient op deze wereldbeker. Bij Uruguay wilde Luis Suarez zijn 100e interland dan weer opluisteren met enkele doelpunten. Bij een zege verzekerden de Uruguayanen zich bovendien van een plek bij de laatste 16.

Na nog geen twee minuten kopte Rodriguez de bal knap terug tot bij de jubilaris, maar die zag zijn schot afgeblokt worden door een Saudisch been. Saudi-Arabië kreeg verrassend genoeg de bal, maar ook de volgende kans was er een voor de lichtblauwen. Cavani kreeg de pass van Caceres net achter zich en trapte zo hoog over.

In een totaal ondermaatse eerste helft was het wachten op een deus ex machina en die rol nam de Saudische doelman op zich. Al-Owais dook onoordeelkundig onder een hoekschop door, waardoor Suarez de 1-0 ongehinderd kon binnentikken.

Het was wachten tot op het uur voor we nieuw doelgevaar te zien kregen. Carlos Sanchez gooide de bal voor doel, maar Cavani kwam net te laat om hem richting doel te deviëren. Meteen daarna kroop Cavani in de rol van aangever, maar Sanchez kon zijn kopbal niet laag houden.

Een kwartier voor tijd kwamen Uruguay nog eens voorzichtig opzetten, maar liepen ze zelf in de weg. Martin Caceres zag zijn volley niet verder raken dan de hakken van Diego Godin en enkele minuten later viel de pegel van Torreira via het hoofd van Cavani naast.

Die laatste zette de grootste kans van de tweede periode nog op zijn naam. Bijna profiteerde de PSG-spits van uitglijden van Hawsawi, maar hij mikte zijn poging tegen het been van doelman Al-Owais. Zo bleef het bij een zoutloze 1-0, maar dat is wel genoeg voor Uruguay om zich samen met Rusland te plaatsen voor de achtste finales.

(bron: sporza.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s