EL: Zulte Waregem v Lazio 3-2

ZULTE WAREGEM KLOPT B-PLOEG LAZIO

Lazio verloor het laatste groepsduel in Waregem, in een duel zonder inzet.  Coach Inzaghi koos voor de B-kern, aangevuld door enkele jongelingen zoals Miceli (18 j), Mirgia (21 j), Palombi (21 j) en Crecco (22 j).

Al vroeg kwam Lazio achter, als een voorzet van Kaya via het achterhoofd van De Pauw in doel ging, 1-0 voor de Belgen.

Lazio komt nu toch enkele keren gevaarlijk piepen, zonder doelman Bostyn echt onder druk te zetten. De grootste kans voor Lazio voor de rust was voor Crecco, maar hij trapt compleet naast de bal.

Ook werd nog een doelpunt van Palombi afgekeurd door buitenspel.  Na de pauze geen wissels bij Lazio, maar coach Inzaghi greep in na 10 minuten. Zo kregen we Wallace te zien, alsook de terugkeer van Felipe Anderson.

Maar op het uur verdubbelde Heylen voor de Belgen echter de score.  De verdediger gebruikte op hoekschop prima zijn lichaam en werkte met binnenkant voet de bal binnen: 2-0.

Lang konden de thuissupporters echter niet genieten van de dubbele voorsprong.  Een lange voorzet van Lukaku werd door Leiva teruggekopt naar Caicedo, die de bal tegen de netten knikte: 2-1.

En een kwartier voor affluiten kopte Palombi een hoekschop tegen de scheen van Heylen, waarna Leiva de bal met een hak kon binnentrappen had: 2-2.

Maar het eindverdict viel aan de overkant.  Coopman leverde de bal in bij de vrijstaande Iseka, die vanuit de draai net buiten het strafschopgebied de bal met en krul in het doel deed verdwijnen: 3-2, tevens de eindstand.

Ondanks deze zege is Zulte Waregem uitgeschakeld, Lazio was al zeker van groepswinst.  En mag maandag in de urne voor de volgende Europese ronde.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s