GENOA v LAZIO 0-1

Speeldag 33 werd geopend met een krappe Lazio overwinning in en tegen Genoa in het Stadio Luigi Ferraris. Het enige doelpunt kwam van Luis Alberto, die vorige week nog zijn afscheid aankondigde bij Lazio, ondanks nog een lopend contract. Zo staat Lazio momenteel op een 6e plaats om 3 punten van hun eeuwige buren.

Coach Tudor koos voor dezelfde 11 als tegen Salernitana, en dit zonder een fitte Immobile en Guendouzi in de selectie. De wedstrijd ging gelijk op, maar Genoa kreeg de beste kans voor de rust, op een counter schiet Ekuban nipt naast, ondanks de 3 tegen 1 situatie.

Voor de pauze werd Lazzari nog vervangen door Hysaj, maar de logische 0-0 bleef staan tot aan de rust, in de Ligurische havenstad.

Na de koffie is Lazio dominanter, en heeft Genoa moeilijk om balbezit te verkrijgen. Genoa doelman Martinez kon nog redden op een poging van Luis Alberto, maar bij de volgende aanval kon Lazio dan toch scoren.

Felipe Anderson lanceert Kamada in de zestien, de Japanner zet voor naar de inlopende Vecino, de de bal laat lopen op de vrijstaande Luis Alberto. De Spanjaard twijfelt niet en knalt de 0-1 laag in doel voorbij de verslagen Genoa doelman Martinez.

Bij Genoa kiest coach Gilardino nog voor extra aanvallers, maar zonder succes. Het Lazio blok stond goed en gaf geen kansen weg aan de thuisploeg. Een krappe, maar logische overwinning waardoor Lazio nog in koers houdt om Europees voetbal. En tevens rust binnen de club om dinsdag de terugwedstrijd tegen Juventus voor te bereiden, in de Coppa Italia waar Lazio een 2-0 achterstand moet goedmaken.