RIP GIANMARCO CALLERI

Rouw ten huize Lazio met het overlijden van Gianmarco Calleri op zijn 81 jaar. Calleri was Lazio president tussen 1986 en 1992, een periode gekenmerkt als één der donkerste uit haar 123 jarige geschiedenis. Hij was zelfs ooit Lazio speler in het seizoen 1962-1963, maar kon zich niet waarmaken in het A-elftal toen.

De ondernemer Gianmarco Calleri en zijn broer Giorgio namen Lazio over in 1986, toen de club in de Serie B verteerde, en op de afgrond stond van zelfs de Serie C. Het omkoopschandaal Totonero Bis barstte uit in de zomer van 1986, met clubs als Lazio, Udinese en Cagliari in het vizier.

Lazio begon in de Serie B met 9 strafpunten en begon een onmogelijke race om niet te degraderen. Een doelpunt van Fiorini en later Poli in de degradatie play-offs volstrekken het mirakel dat seizoen, onder president Calleri.

President Calleri was ook de man die Lazio saneerde van alle schulden, en de opstart deed van wat nu het oefencomplex Formello is. Lazio steeg één seizoen later naar de Serie A, waardoor hij meer middelen kreeg om topspelers aan te trekken.

Zo streken Paul Gascoigne, en toppers als Ruben Sosa, en de Duitsters Thomas Riedle en Thomas Doll bij Lazio neer. In 1992 verkocht Calleri al zijn aandelen voor 25 miljard lire aan de nieuwe president Sergio Cragnotti.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s