CORONA : Lazio 150.000 euro boete

PRESES EN DOKTERS GESCHORST

Rozehnal en Ujkani over de kansen van Club: “Zonder publiek is Lazio veel  minder intimiderend” - KW.be - Nieuws uit West-Vlaanderen

Het Italiaanse sporttribunaal heeft voetbalclub Lazio een boete van 150.000 euro en voorzitter Claudio Lotito een schorsing van 7 maanden opgelegd wegens overtreding van de coronaregelgeving eerder dit seizoen.  Dat maakte de Italiaanse voetbalfederatie (FIGC) bekend.  De clubartsen Ivo Pulcini en Fabio Rodia worden een jaar aan de kant gezet.

Lazio, riservatezza e misure anti-Covid: i retroscena dell'audizione di  Pulcini e Rodia

De Italiaanse voetbalfederatie beschuldigde de club er midden februari van dat ze in de herfst van vorig jaar de lokale autoriteiten niet op de hoogte gebracht had van 8 positieve coronatesten. Dat was toen eind oktober in aanloop naar het Champions League-duel tegen Club Brugge en begin november voor het duel tegen Zenit Sint-Petersburg.

FIGC Prosecutor's Office Demand Lazio Are Fined €200,000 & President Lotito  Banned in Trial | The Laziali

Daarnaast heeft de club begin november 3 spelers laten meetrainen, terwijl ze daags voordien positief getest hadden. Ook heeft Lazio in de competitiewedstrijden tegen Torino en Juventus spelers opgesteld die destijds in verplichte quarantaine moesten zitten. 

Soccer: Lotito banned for 7 mts over COVID protocol - English - ANSA.it

Voor die overtredingen had de openbare aanklager een boete van 200.000 euro, een schorsing van 13 maanden voor Lotito en 16 maanden voor de betrokken artsen geëist.

(bron: sporza.be)

Advertentie

Een gedachte over “CORONA : Lazio 150.000 euro boete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s