UEFA CL : Preview Lazio v Bayern München

Afbeelding

INZAGHI REKENT OP ZIJN VASTE BASISELF

lazionews-lazio-reina-hoedt

Bij Lazio zullen er dinsdagavond geen verrassingen staan in de basiself, coach Inzaghi rekent op zijn vaste pionnen in zijn basiself, enkel in de defensie een kleine aanpassing, door de afwezigheid van Radu en Luiz Felipe.  Tussen de palen Pepe Reina, week na week de certitude bij Lazio.  De Spanjaard was ooit 1 seizoen bij Bayern, maar de rol van 2e doelman na Neuer, deed hem geen deugd, en hij verliet Bayern voor een terugkeer naar Napoli.

Afbeeldingsresultaat voor pepe reina bayern

Achteraan het trio met Acerbi centraal, met naast hem Patric en Musacchio.  Als breker op het middenveld Lucas Leiva, met voor hem Milinkovic en Luis Alberto, bijgestaan op de flanken door Lazzari rechts en Marusic links.  In de aanval het duo gevormd door Correa en Immobile.

Afbeeldingsresultaat voor Leiva Milinkovic Luis Alberto

 

F.C. BAYERN MÜNCHEN

Afbeeldingsresultaat voor Bayern 2020 2021

Tegenstander Bayern komt naar Rome met een gevulde prijzenkast van het seizoen 2019/2020, waarin het alles won in Duitsland, Europees en ook wereldwijd.  Doch in de Bundeliga sputtert het motor, met een mager 1 op 6 in de laatste 2 duels.  Dit weekend gingen ze onderuit in Eintracht Frankfurt, met een 2-1 nederlaag.

Zo moeten de Duitsers enkele sterkhouders missen door blessures en Covid-19, dus geen Douglas Costa, Gnabry, Thomas Müller, Pavard en Tolisso tegen Lazio. 

Afbeeldingsresultaat voor Gnabry, Thomas Müller

Maar er is genoeg kwaliteit in de ploeg waar coach Flick op kan rekenen, in doel Neuer, achteraan Boateng, Süle, Davies met dan ook nog Kimmich, Alaba, Sané, Goretzka en in de aanval Coman en Lewandowski, één voor één allemaal Europese top.

Scheidsrechter dinsdagavond is dhr. Orel Grinfeeld uit Israel.  Hij zal bijgestaan worden door grensrechters Roy Hassan en Idan Yarkoni.  Hij fluit de aftrap in het lege Olimpico om 21:00 uur.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en staan

HISTORISCH

Afbeelding

Op 17 september 1974 troffen Lazio en Bayern elkaar voor het eerst, in een oefenduel in het Stadio Olimpico.  De 55.000 toeschouwers zagen eerst Bayern scoren in de 12e minuut via Schwarzenbeck, maar diep in de 2e helft kon Lazio gelijkmaken via Franzoni. 

Afbeeldingsresultaat voor Lazio Bayern 1974

Afbeeldingsresultaat voor Bayern 1974

Advertentie

Een gedachte over “UEFA CL : Preview Lazio v Bayern München

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s