EL: Preview RB Salzburg v Lazio

 

De bal rolt terug op de Europese velden op donderdag, als Lazio op bezoek gaat bij RB Salzburg.  Vorige week werd een klinkende 4-2 overwinning gevierd, maar ‘Mister’ Inzaghi is bewust dat de halve finale nog niet binnen is.  Alle hoofden bij Lazio zijn gericht op deze wedstrijd, en niet op de klepper van aanstaande zondag tegen de buren van Roma.

De coach laat nog niet in zijn kaarten kijken, en wikt en weegt zijn basiself tegen de Oostenrijkers.  Niet alleen de Derby hangt in zijn hoofd, ook de mogelijke geschorsten voor een eventuele halve finale, mits een gele kaart tegen RB.

Zo zijn Basta, Immobile, Luiz Felipe, J. Lukaku, Lulić, Milinkovic en Parolo nog één Europese gele kaart verwijderd van een schorsing.

Wel ziet de ‘Mister’ een fitte Parolo bij de 20-mans selectie, alsook Radu en Lulic.  In de aanval is niet zeker of Luis Alberto of Felipe Anderson zal starten, naast eventueel Immobile.  Ook in de defensie en op het middenveld lijken enkele wijzigingen te vinden, maar Inzaghi laat zich nog niet in zijn kaarten kijken.

RB Salzburg weet ondertussen wat verliezen is.  Na maanden ongeslagen te zijn in Oostenrijk en Europees, ging RB eerst in Rome onderuit met 4-2, en vervolgens in de competitie bij LASK Linz met 1-0.  Op het middenveld van RB geen Samassekou die een schorsing uitzit.

Coach Marco Rose gelooft er nog in, en hoopt het uitverkochte RB Arena een swingende Europese avond te geven.  Aan Lazio de boodschap om deze te bederven.

De scheidsrechter is de Sloveen Damir Skomina.  Hij fluit de aftrap donderdagavond om 21:05 uur.

Advertentie

Een gedachte over “EL: Preview RB Salzburg v Lazio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s