LAZIO v HELLAS VERONA 1-0

Lazio blijft op Europese koers na een krappe 1-0 overwinning thuis tegen Hellas Verona op zaterdagavond. De verlossing kwam van Hellas ex-speler Zaccagni, die na een invalbeurt na bijna 1 maand afwezigheid Lazio de 3 punten kon schenken.

Geen verrassingen bij Lazio waar coach Tudor voor dezelfde namen koos in zijn vertrouwde 3-4-2-1 opstelling, met Castellanos in de aanval. Lazio krijgt de bal al bij het begin, maar kansen kwamen er niet. Na het kwartier een kansje voor Isaksen die zwak op doel besloot.

Verona zelf kon amper dreigen, doch in minuut 35 na mistasten van Lazio’s 2e doelman Mandas, komt de bal bij Swiderski die zwak naast doel trapt.

Lazio dreigt aan de overkant met Guendouzi, maar na verdacht contact in de zestien denkt Lazio aan een strafschop. Maar de VAR en scheids Massa zeggen njet, waardoor de 0-0 blijft staan tot aan het rustsignaal.

De 2e helft begint met een raket van F. Anderson tegen de deklat. En later met Luis Alberto die vrijstaand naast doel trapt. Aan de overkant was er dreiging van Verona via Lazovic, zonder succes. Coach Tudor ziet zijn ploeg niet draaien, en grijpt in. Exit Casale en Isaksen, voor Pedro en Zaccagni.

Lazio eist de bal op en drukt Hellas tegen haar eigen zestien. In minuut 67 leek het doelpunt te vallen, maar Pedro staat alleen vrij aan de 2e paal en besluit onbegrijpelijk naast.

Maar 5 minuten later komt de verdiende 1-0 voorsprong, als Zaccagni een 1-2 aanzet met Luis Alberto, en de vleugelspits voor Verona doelman Montipo, de bal naast hem in doel deponeert voor de 1-0.

Lazio blijft op zoek naar een extra doelpunt, en Pedro is er dicht bij met een vrije trap tegen de paal. In het slot is er nog een geweldige reflex van Lazio doelman Mandas op een poging van Coppola.

Maar de 1-0 blijft staan op het scorebord, en zo 3 punten erbij voor Tudor en co, de Champions League is nu nog 4 punten verwijderd in het klassement.