26 MAGGIO: WAAR ZITTEN DE HELDEN VAN TOEN ?

26 mei 2013 zal eeuwig herinnerd worden bij de Laziali, als de dag van de Coppa Italia finale 2013 tegen de buren van A.S. Roma, en waar middenvelder Lulic geschiedenis zal schrijven met het enige doelpunt die de Coppa naar Lazio brengt.

Maar waar zijn de helden nu, die in die finale op het veld van het Olimpico stonden?

Doelman Federico Marchetti kwam in de wintermercato bij Spezia binnen, als 2e doelman. Hij verliet na 7 seizoen Lazio in 2018 voor Genoa. De Coppa Italia 2013 is dan ook zijn enigste trofee die hij won als doelman in zijn carrière.

Voor Stefan Radu zal dit 10-jarig jubileum een dubbele feest zijn, want hij hang zijn schoenen op en stopt zijn actieve spelerscarrière als Lazio legende. De 36-jarige Roemeen is aan zijn 15e seizoen bezig bij Lazio, en is de enige die overblijft van de selectie 10 jaar geleden.

De Fransman Abdoulay Konko verliet Lazio voor Atalanta in 2016, om één jaar later te stoppen met voetballen. Hij zit momenteel bij zijn ex-club Genoa als jeugdcoach van de U16.

Giuseppe Biava ging na de Coppa overwinning terug bij Atalanta om nog één seizoen te spelen. Hierna werd hij coach bij Albinoleffe, eerst als jeugdtrainer en nu als hoofdcoach in de Serie C.

Verdediger Lorik Cana verliet Lazio in 2015 om nog één seizoen in Frankrijk te spelen bij FC Nantes. Cana woont nog in Rome met zijn gezin, waar hij nu als voetbalanalist werkt voor de Albanese televisiemaatschappij.

De Nigeriaanse middenvelder ‘Eddy’ Onazi heeft na Lazio zowat de hele wereld afgereisd, via Turkije naar Litouwen met een stop in Denemarken, om terug in Italië neer te strijken in de Serie D. Momenteel zit die in Bahrein bij East Riffa Club.

Voor Cristian Ledesma was de Coppa-finale zijn hoogte punt na 9 seizoenen bij Lazio. In 2015 trekt die richting Santos om terug te keren naar Italië. In 2019 stopt hij als speler bij Piacenza, en woont nog steeds in Rome waar hij een voetbalacademy heeft.

Antonio Candreva speelt op 36-jarige leeftijd nog steeds in de Serie A. Bij Salernitana speelde hij 34 wedstrijden, goed voor 6 doelpunten en 4 assists. Candreva was de flankaanvaller met de winnende assist in minuut 71 voor Lulic.

De Braziliaan Hernanes verliet Lazio nog voor Inter en Juventus, en later in zijn thuisland bij Sao Paolo. Doch keerde hij na het voetbal terug naar Piemonte, waar hij een wijngaard en wijnhuis heeft.

Doelpuntenmaker Senad Lulic neemt in 2021 afscheid van Lazio en van zijn actieve spelercarrière. Hij woont terug in Zwitserland en wijdt zijn tijd aan zijn vrouw en gezin.

Dan is er nog de ‘bomber’ Miroslav Klose, die in 2011 bij Lazio neerstreek. Na de Coppa finale 2013 pakt hij met Duitsland de wereldtitel in 2014, om 2 jaar later definitief te stoppen bij Lazio als laatste club. Miroslav Klose werd eerst jeugdcoach bij Bayern Munchen en is nu T1 bij het Oostenrijkse Alltach.

En als laatste kapitein Stefano Mauri, in de finale pas ingevallen in de tweede helft voor Ledesma. Hij stopte met voetballen in 2017 bij Brescia en is tegenwoordig sportmakelaar.

Coach Vladimir Petković streek in 2012 bij Lazio neer, en won één jaar later de Coppa Italia 2013 tegen Roma. Zes maanden later, na tegenvallende resultaten, viel zijn ontslag waarnu hij bondscoach werd van Zwitserland tot 2021. Hij ging nog aan de slag bij het Franse Bordeaux, maar in 2022 viel er een nieuw ontslag. Momenteel zit hij zonder club, en pendelt die regelmatig tussen Zwitserland en zijn roots Sarajevo in Bosnië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s