SERIE A: LAZIO OP EEN ZUCHT VAN DE CHAMPIONS LEAGUE

UDINESE v LAZIO 0-1

Lazio heeft de eerste stap gezet richting de Champions League van volgend seizoen, en dit met een 0-1 overwinning in en tegen Udinese. Lazio wist voor de aftrap dat men het lot in eigen handen had, met 2 overwinningen uit de laatste 3 wedstrijden kan Lazio niet meer ingehaald worden uit de top 4, en vanavond werd de 1e overwinning genoteerd. Volgende week kan men het CL-ticket verzilveren, thuis tegen Cremonese, voorlaatste en reeds veroordeeld voor de Serie B.

Coach Sarri bracht 2 wissels door, Lazzari mocht starten als rechtsachter, en Vecino als ‘breker’ op het middenveld, voor het overige de ‘usual suspects’ in de basiself. Het wedstrijdbegin was vrij steriel van beide teams, Lazio met de bal maar zonder gevaar, en Udinese in de organisatie met lange ballen op hun kopsterke spits Beto.

Op het half uur kwam de beste Lazio kans, met een kopbal van Immobile die Udinese doelman Silvestri kon overtippen. En nog voor de pauze een krul van Luis Alberto die de kruising scheert naast het doel in de Dacia Arena. Thuisploeg Udinese kreeg een kansje met een flauwe kopbal van Bijol, zonder problemen voor doelman Provedel. Een logische 0-0 ruststand is een feit.

Bij de start van de 2e helft is er reeds een wissel aan Lazio kant, exit Felipe Anderson met een gele kaart op zijn conto, en een eerder bleke prestatie. Pedro mag bijstaan in de aanvalslinie. En plots begint Lazio te voetballen. Immobile laat de 0-1 liggen op aangeven van Pedro, want Udinese doelman Silvestri met een ultieme reflex behoudt de 0-0.

Twee minuten later Luis Alberto met een infiltratie, maar terug zijn de Udinese verdedigers bij de kippen om hun doelman te redden. En bij de volgende aanval doet Vecino hetzelfde als in tegen Napoli, een strak schot van buiten de zestien. Maar waar in Napoli de bal in doel vloog, besluit hij hier nipt naast het doel.

En op het uur het kantelmoment, als er contact is tussen Mesina en Immobile. Scheids Pairetto ziet het niet, maar de VAR grijpt in, en strafschop voor Lazio. Immobile achter de bal en hij plaats de bal rechts van doelman Silvestri.

Lazio dwingt Udinese tegen hun eigen doel, en Luis Alberto verkeert in bloedvorm als hij met zijn passing steeds Milinkovic vrijspeelt, doch blijft de 0-2 achter. Ook pech voor Romagnoli als zijn kopbal op de paal strandt.

Op het einde enkele wissels met Basic en Marusic voor Zaccagni en Lazzari. Op het einde scoort nog Udinese, maar Nestorovski stond duidelijk buitenspel, dus ging dit feestje niet door. Lazio houdt stand tot minuut 96, en pikt een krappe 0-1 overwinning me, op basis van een goede 2e helft uit Udine.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s