SERIE A: LAZIO NIET VOORBIJ LAAGVLIEGER LECCE

LAZIO v LECCE 2-2

Lazio kon vrijdagavond geen afstand nemen van Lecce, in een thuiswedstrijd voor speeldag 35 in de Serie A. De 2-2 eindstand zorgt dat Lazio maar 1 punt raapt nog in de koers om de Champions League, maar met nog 3 wedstrijden te gaan zijn 6 punten zeker een must om dit te verzekeren.

Coach Sarri stuurde zijn vertrouwde namen op het wedstrijdblad, enkel Cataldi ontbrak, zo mocht Marcos Antonio starten, en op rechtsachter Lazzari, dus Marusic op de bank. De wedstrijd begint met Lecce in een defensief blok, waar Lazio geen vroeg antwoord kon vinden. Net voor de helft krijgt Lecce aan strafschop, na een haakfout van Hysaj op Blin. Scheids Maresca was wel vergeten aan de overkant een fout te fluiten van Banda, reeds met geel, op Lazzari. Strefezza achter de bal en hij schiet onbegrijpelijk naast het doel van Provedel, Lazio ontsnapt.

Op het half uur een Lazio aanval met Luis Alberto in balbezit, hij stuurt Immobile perfect in de zestien, en de kapitein jast de 1-0 binnen naast doelman Falcone. Voor Immobile zijn eerste doelpunt in het Olimpico sinds 8 maanden.

Lazio laat nog voor de pauze de 2-0 liggen, en er is een voetbalwet die zegt als je je kansen niet afmaakt er een tegentreffer komt. En in de extra tijd van de 1e helft kan Oudin een Lecce aanval besluiten, met de 1-1 naast doelman Provedel.

De 2e helft begin voor Lazio in mineur, als balverlies van Luis Alberto Lecce in de aanval brengt. Strefezza kan Oudin vinden, die de 1-2 voorbij iedereen binnenschiet.

Coach Sarri grijpt in en brengt Pedro en Pellegrini het veld op, F. Anderson en Hysaj moeten plaats maken voor de 2 invallers. Later komt Basic er nog in voor Marcos Antonio, en zo zet Lazio Lecce vast op hun eigen helft, maar de klok tikt verder en de nervositeit stijgt met de 1-2 achterstand, met geel tot gevolg voor coach Sarri.

Immobile laat de 2-2 liggen, en Lecce verdedigd met man en macht. Er vielen nog gele kaarten te noteren voor Pellegrini en Milinkovic. De 90e minuut gaat in met nog 6 minuten extra tijd. Pedro krult nog een bal tegen de paal in minuut 92. En de verlossing komt pas in minuut 95 als Milinkovic een voorzet die ontzet wordt kan binnenkoppen, die iedereen tegenvoets verslaat, inclusief Lecce doelman Falcone. Lazio ontsnapt ‘Houdini’-gewijs aan een nederlaag met een laatste bal in de zestienmeter van het Stadio Olimpico.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s