SERIE A: PREVIEW AC MILAN v LAZIO

Negen punten scheiden Lazio van een quasi zekere Champions League ticket voor editie 2023/2024, en dit met nog 5 wedstrijden te gaan in de Serie A. En de eerste driepunter is meteen de laatste topper van het seizoen voor Lazio, terug op bezoek in Milaan nu tegen A.C.

Eén week terug liep Lazio op de klippen van Inter, die de wedstrijd wist keren dankzij hun invallers, waardoor Lazio thuiskeerde met een 3-1 nederlaag. Woensdag was er de herkansing thuis tegen Sassuolo, met een moeizame 2-0 overwinning en de bevestiging van hun 2e plek.

Tevens staat deze speeldag in het teken van de Champions League, want de top 7 speelt tegen elkaar, Lazio bij AC Milan, Inter op bezoek bij Roma en Atalanta thuis tegen Juventus. Maar Lazio heeft nog een marge van 6 punten op concurrenten Milan, Atalanta en Roma.

Coach Sarri kent geen selectieproblemen, enkel Cataldi blijft revalideren van zijn blessure tegen Inter. Zo is er de terugkeer van Romagnoli na een schorsingsdag, hij start naast Casale in de defensie, met op de flanken Hysaj en Marusic met Provedel tussen de palen.

Op het middenveld start Marcos Antonio met voor hem Milinkovic en Luis Alberto, de aanvallers blijven het vaste trio Zaccagni, Immobile en Felipe Anderson.

Bij thuisploeg AC Milan is het hinken op 2 gedachten, de top 4 in de Serie A en de nakende halve finale in de Champions League tegen stadsgenoot Inter. Coach Pioli rekent op zijn basisspelers, dus Maignan in doel, Tomori en Hernandez in de defensie, op het middenveld Tonali en Krunic met in de aanval de 2 torens Leao en Giroud.

Scheidsrechter in San Siro is dhr. Antonio Rapuano uit Rimini, hij fluit de aftrap om 15:00 uur.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s