SERIE A: LAZIO ZIET AF MAAR WINT TOCH VAN SASSUOLO

LAZIO v SASSUOLO 2-0

Na een 0 op 6 knoopt Lazio terug aan met een overwinning, tegen middenmoter Sassuolo dat Lazio deed zwoegen tot de laatste minuut en de verlossende 2-0 van invaller Basic. Zo blijft Lazio 2e in de Serie A, met nog 5 wedstrijden te gaan.

Coach Sarri koos voor een onuitgegeven middenveld, met Marcos Antonio, Vecino en spelmaker Luis Alberto. Patric mocht starten in de defensie, met Lazzari op de rechterflank.

Al vroeg in de wedstrijd breekt Lazio de wedstrijd open met een doelpunt van Immobile. Helaas komt de VAR tussenbeide, om eerst het doelpunt goed te keuren na verdacht buitenspel, maar een halve minuut later toch af te keuren. Immobile stond buitenspel in de actie voorafgaand aan het doelpunt in het Stadio Olimpico.

Maar geen getreur, want bij de volgende aanval stuurt Marcos Antonio de bal perfect diep naar zijn landgenoot Felipe Anderson. De Braziliaanse aanvaller neemt aan en schiet laag voorbij doelman Consigli de 1-0 verdiend binnen. Voor F. Anderson zijn 12e doelpunt in de Serie A.

Sassuolo schiet plots wakker en komt meer in de wedstrijd, Lazio teert op de krappe 1-0 voorsprong. Henrique kwam dicht bij de 1-1, maar zijn schot treft het zijnet. Nog voor de pauze moet Lazio al een eerste wissel uitbrengen, Vecino haalt de pauze niet met een spierblessure, en zo mag Milinkovic al vervroegd opdraven in het Olimpico.

En in blessuretijd lijkt de 1-1 er toch te komen, maar de knal van Fratessi ploft tegen de deklat terug het veld in, Lazio ontsnapt en mag rusten met die 1-0 voorsprong.

Ook bij de start van de 2e helft waren het de bezoekers van Sassuolo dat Lazio bij de keel greep. Maar Lazio verdedigde met hand en stand de krappe 1-0 voorsprong. Berardi en Defrel zorgden voor gevaar, maar de Lazio verdediging en doelman Provedel gaf geen krimp.

Na het uur greep coach Sarri in, met Pedro en Hysaj tussen de lijnen, voor Immobile en Lazzari. Maar ook zij konden de bakens niet verzetten. Een kwartier voor het einde is er nog de wissel tussen Marcos Antonio voor Basic. En de Kroatische invaller legt de 2-0 eindstand vast, na een counter in minuut 91 op aangeven van Zaccagni.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s