SERIE A: LAZIO PLOOIT IN LAATSTE KWART

INTER v LAZIO 3-1

Lazio verlaat Milaan zonder punten, na een 3-1 nederlaag in San Siro tegen Inter. Een duel waarin Lazio goed bleef verdedigen tot de 70e minuut, maar de wissels van Inter de wedstrijd deed kantelen in het voordeel van de Neroazzuri.

Coach Sarri kon op iedereen rekenen, Cataldi terug uit schorsing, en Immobile fit bevonden om te starten, ook Casale kwam terug centraal in de defensie. Lazio startte in een egelstelling loerend op de counter, terwijl Inter geen ruimte vond in de Lazio defensie, en enkel met voorzetten de Romeinse defensie aan het werk zette. De beste kansen waren voor Inter met enkele afstandschoten, waar Provedel bij de pinken was.

Op het half uur verliest Acerbi knullig de bal voor Inter, Felipe Anderson is hem te snel af en via Immobile en Luis Alberto, knalt de Braziliaan de 0-1 laag in de hoek naast doelman Onana.

Plots schakelt Lazio een versnelling hoger en dwing het enkele kansen af, met o.a. Immobile maar Inter doelman Onana kon hem steeds afstoppen. Aan de overkant schiet Barella nipt naast, dus mag Lazio gaan rusten bij die 0-1 voorsprong.

De 2e helft begint voor Lazio in mineur, als Cataldi vroegtijdig het veld moet verlaten met een blessure, Vecino komt hem vervangen op het middenveld. Ook bij Inter grijpt coach Inzaghi in, exit Correa voor Lautaro en later Bastoni voor Gosens, en zij doen de wedstrijd kantelen.

Lazio bleef met man en macht de krappe 0-1 voorsprong te verdedigen, maar op aangeven van Lukaku prikt Lautaro de 1-1 binnen in minuut 78. En 5 minuten later een voorzet naar de 2e paal waar Gosens met een volley de 2-1 scoort, onder doelman Provedel.

Het slotverdicht kwam in minuut 90, als Vecino een bal slecht terugspeelt, Lautaro ertussen en in 2 tijden voorbij doelman Provedel. De 3-1 eindstand is een feit, en Lazio met een 0 op 6 ziet de concurrentie naderen, maar blijft zowaar nog altijd op de 2e plaats.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s