SERIE A: OOK SPEZIA KAN LAZIO NIET AFSTOPPEN

SPEZIA v LAZIO 0-3

Lazio blijft de overwinningen aanéénrijgen, ook in Spezia op een ongewone vrijdagavond werden de 3 punten binnengehaald, en blijft men stevig op de 2e plek. Enkel koploper Napoli kan naar onderen kijken om Lazio te zien, de overige concurrenten uit Milan, Turijn en Trigoria niet.

Coach Sarri koos voor dezelfde elf starters, als tegen Juventus, doch blijkt Casale tijdens de opwarming iets te voelen, en beslist niet te starten. Zo mag de Spanjaard Patric starten naast Romagnoli in de defensie van Lazio.

Lazio is bij de start niet goed wakker, want in de 2e minuut knalt Bourabia de bal op de deklat van doelman Provedel. En iets voorbij de 10e minuut weer een goede kans voor Spezia, maar spits Nzola kopt van dichtbij naast het doel, Lazio mag van geluk spreken met de 0-0 tussenstand.

Lazio komt langzaam in de wedstrijd, en Spezia verdedigd met man en macht, met tevens 2 gele kaarten tot gevolg. De thuisploeg ondergaat nu de wedstrijd en Lazio dwingt meer balbezit maar zonder grootse kansen in het Stadio Alberto Picco.

In minuut 35 is er een Lazio counter, waar Felipe Anderson sneller is dan Ampadu. De Spezia verdediger wilt de bal tackelen, maar zijn schuiver raakt eerst Felipe Anderson. en dan pas de bal, tevens na bevestiging van de VAR. Strafschop Lazio en kapitein Immobile schiet de 0-1 binnen, naast doelman Dragowski die in de verkeerde hoek dook. Voor de Lazio topschutter zijn eerste doelpunt na 2 maand blessureleed. En voor Immobile het 7e seizoen op rij dat hij 10 doelpunten of meer scoort voor Lazio.

Lazio trok het laken naar zich toe en liet nog voor de rust de kans liggen op de 0-2. Eerst Immobile met de misser op voorzet van Milinkovic. Dan Luis Alberto die naast schiet, en het laatste wapenfeit was een schot van Milinkovic, maar te centraal om te scoren. Lazio mag rusten met de krappe 0-1 voorsprong in het Stadio Alberto Picco.

De 2e helft begint Lazio op hetzelfde elan, met al in de 7e minuut de beloning met de 0-2. Een aanval over verschillende stations, tussen Immobile, Felipe Anderson en Zaccagni, die tiki-taka gewijs de Spezia verdeding op een hoop spelen. Felipe Anderson is het eindstation om in 2 tijden, onder doelman Dragowski de 0-2 binnen te leggen.

Lazio controleert de wedstrijd, en thuisploeg Spezia ziet hun beste kans stuiten op Lazio doelman Provedel. Coach Sarri neemt de tijd voor de eerste wissel, exit Immobile voor Pedro voor de laatste 20 minuten. Het volgende wapenfeit is de gele kaart voor Cataldi, zijn 5e dus geen Lazio v Torino voor hem volgende speelronde. Hij mocht hierna het veld verlaten voor invaller Marcos Antonio.

En het bleef gele kaarten regenen in La Spezia, geel voor invaller Marcos Antonio en Romagnoli bij Lazio, en bij Spezia geel voor Ampadu, zijn 2e dus rood, Spezia verder met 10. Lazio brengt nog Cancellieri erin voor Zaccagni, ook invaller Cancellieri pakt een snelle gele kaart. Maar in minuut 88 is het invaller Marcos Antonio die de 0-3 eindstand vastlegt. Bij een Lazio counter is hij iedereen te snel af, voorbij doelman Dragowski en zo de 0-3 in het lege doel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s