SERIE A: LAZIO KLOPT JUVENTUS IN TOPPER

LAZIO v JUVENTUS 2-1

Lazio heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de jacht op een Champions League-ticket, door thuis Juventus te kloppen met 2-1. Drie punten erbij voor coach Sarri en en zijn Lazio dat zo verder uitloopt op de Milanezen (AC Milan en Inter), die niet verder kwamen dan een gelijkspel in hun respectievelijke Serie A wedstrijden.

Coach Sarri koos voor zijn vertrouwde namen, en zo was er tevens een basisplaats voor topschutter Immobile, naast Felipe Anderson en Zaccagni. Pedro mocht zo starten op de bank.

Beiden teams wisten bij de aftrap dat er wel best gewonnen moest worden in een goedgevuld Stadio Olimpico. Lazio was eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal de betere partij, maar slaagde er lang niet in het overwicht ook in de score uit te drukken. Milinkovic kreeg de beste kans, maar hij wachtte te lang met op doel te trappen.

Zeven minuten voor rust komt Lazio op voorsprong. Al was het even de vraag of het doelpunt van Sergej Milinkovic-Savic doorging of niet, na een vermeende duwfout of niet van de Serviër. De middenvelder gaf Alex Sandro namelijk een duwtje net voor hij de voorzet van Zaccagni op de borst aannam en koel binnenschoot.

Scheids Di Bello ging de VAR raadplegen, en zag meer theater van verdediger Alex Sandro, dan een duwfout van Milinkovic, die gewoon zijn tegenstander op afstand wou houden, dus geldig doelpunt en 1-0 voor Lazio.

Doch was het feest van korte duur, want op een hoekschop komt de gelijkmaker van Juventus. Eerst kan doelman Provedel de bal tot tweemaal toe afstoppen, maar de derde poging van Rabiot was één teveel, hij werkt de bal binnen voor de 1-1 ruststand. Hiermee mocht Juventus niet klagen, want scheids Di Bello was de topper niet waardig, waar hij enkele gele kaarten vergat te geven aan de stugge Zebra’s in het Stadio Olimpico.

De 2e helft begint met 2 ongewijzigde elftallen, Juve steeds in een egelstelling, en Lazio met balbezit op zoek naar openingen in de Juventus muur. In de 8e minuut gaat Felipe Anderson door op rechts, voorzet naar Luis Alberto, die met een magistrale, subtiele hakbal de bal naar Zaccagni stuurt. De Italiaan twijfelt niet en schiet laag in de hoek de 2-1 binnen.

Diezelfde Zaccagni scoort iets later de 3-1, maar hij stond een meter buitenspel dus ging dat feestje niet door. Coach Sarri vervangt Immobile door Pedro voor de laatste 25 minuten. Bij Juventus moeten Milik en Chiesa de tij doen keren, coach Sarri reageert met de inbreng van Vecino en Basic.

Juventus probeert nog een gelijkmaker te vinden, maar Lazio plooit niet. De enigste kans was er voor Fagioli die hoog over besluit over Provedel. Tevens zag scheids Di Bello geen rode kaart aan Locatelli, na een smerige, hoge tackle op de knie van Milinkovic. Lazio kan pas vieren na het laatste fluitsignaal in minuut 97. Een overwinning dat zich steviger op de 2e plaats zet, en zo nog 2 punten verder uitloopt op de concurrenten uit Milaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s