SERIE A: PREVIEW LAZIO v JUVENTUS

Speeldag 29 staat net voor Paaszondag geprogrammeerd dus mag Lazio zaterdagavond de speeldag afsluiten met de klepper thuis tegen Juventus. Lazio staat 2e in de Serie A, en de bezoekers uit Turijn 7e, maar dit is mede door de 15 strafpunten opgelopen dit seizoen. In afwachting van het beroep van Juventus tegen deze straf, kan men best deze punten bijtellen in het achterhoofd, hierdoor staat Juventus dan 2e met 4 punten meer dan Lazio, maar dit zijn zorgen voor later.

De 2e plek kwam danzij een 0-2 overwinning in en tegen Monza, met tevens een 17e clean sheet dit seizoen voor de Lazio defensie met sterkhouders Provedel, Casale en Romagnoli. Coach Sarri heeft geen selectieproblemen, Marusic keert terug uit schorsing, en Immobile is sinds vorige week weer fit bevonden om te spelen.

Doch zit coach Sarri te denken om Immobile terug op de bank te zetten, en te spelen met de ‘valse 9’ aan Felipe Anderson. Deze formule was al eerder succesvol in de Derby, en Atalanta uit, dus lijken naast Felipe Anderson de wingers Zaccagni en Pedro te starten. Voor het overige de vertrouwde namen, Provedel- in doel, Casale en Romagnoli centraal, Hysaj en Marusic op de flanken, middenveld met Cataldi, Milinkovic en Luis Alberto voor de volledigheid.

Bij de Juventus geen Kean door schorsing, goed nieuws voor Lazio want hij scoorde tweemaal in de verloren heenwedstrijd half november 2022. Maar dit neemt niet weg dat coach Allegri kan rekenen op tal van sterren, en misschien wel deze basiself: Szczesny, Danilo, Bremer, Alex Sandro, Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostic, Di Maria en Vlahovic.

Het Stadio Olimpico maakt zich op voor een topavond, de kaap van 50.000 toeschouwers werd vlot overschreden. De Curva Nord en Tevere zijn stijf uitverkocht, dus nog enkel tickets beschikbaar in de Curva Maestrelli en in de hoofdtribune Monte Mario.

Scheidsrechter zaterdagavond is dhr. Marco Di Bello uit Brindisi, hij fluit de aftrap om 20:45 uur in het Olimpico. Di Bello was dit seizoen al eerder scheidsrechter in een ander topduel, Lazio v AC Milan 4-0… dus misschien voor herhaling vatbaar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s