SERIE A: LAZIO STEVIGER OP 2E PLEK

MONZA v LAZIO 0-2

Lazio verliet op zondag het U-Power Stadium in Monza met een 0-2 overwinning, waardoor het steviger op de 2e plek staat met 55 punten. Eerste achtervolgers zijn AC Milan met 51 en Inter met 50 punten in de Serie A.

Coach Sarri koos voor zijn vertrouwde namen op het wedstrijdblad, geen Marusic door schorsing waardoor Lazzari mocht starten. En Immobile werd nog gespaard met een plek op de bank. De wedstrijd breekt open in de 12e minuut, met Zaccagni op links met een voorzet, die via een Monza verdediger bij Pedro komt. De Spanjaard twijfelt niet en schiet met links voorbij de verslagen Monza doelman Di Gregorio.

Bij de volgende aanval is het ei zo na 0-2, als een 1-2tje tussen Luis Alberto en Felipe Anderson nipt naast gaat. Aan de overkant is plots Monza gevaarlijk, met een kopbal van Sensi die de buitenkant van de paal raakt. Lazio domineert maar zonder grootse kansen, aan de overkant is Monza gevaarlijk in de lucht. Nog voor de pauze een kopbal van Petagna, maar Lazio doelman Provedel is bij de pinken met een uitstekende redding, voor de 0-1 ruststand.

De 2e helft begint met Monza dat agressiever is, met tevens ook 4 snelle gele kaarten tot gevolg voor Ciurria, Caprari, Marlon en Donati. In minuut 56 is er een fout op Milinkovic iets buiten de zestienmeter. De Serviër neemt zelf de vrije trap en krult heerlijk de 0-2 binnen voorbij Monza doelman Di Gregorio, die de netten invliegt.

Een mijlpaal voor Lazio en Milinkovic dat zo de best scorende buitenlander ooit is, met 65 doelpunten op zijn teller bij Lazio.

Thuisploeg Monza stuurt 3 verse spelers het veld in, tevens de reactie bij Lazio en coach Sarri, hij neemt Pedro eruit voor zijn topschutter Immobile. Later mogen nog Vecino en Basic invallen met op het einde nog Pellegrini ook met zijn debuut in de Serie A voor Lazio. In blessuretijd laat Gytkjaer de 1-2 liggen, na een redding van Provedel, maar de 0-2 blijft staan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s