SERIE A: LAZIO WINT 2E DERBY DELLA CAPITALE

S.S. LAZIO v A.S. ROMA 1-0

Lazio heeft net als in de heenronde de Romeinse stadsderby gewonnen. Het had tegen tien spelers van Roma genoeg aan een goal van Mattia Zaccagni voor de volle buit. De gelijkmaker van Roma werd afgekeurd door de VAR.

De Romeinse derby is altijd een beladen wedstrijd en was dat ook nu weer. Roma moest het zonder José Mourinho doen op de bank, de coach zat een schorsingsdag uit.

Op het halfuur gingen de poppetjes echt aan het dansen toen Ibanez tegen zijn tweede gele kaart en dus de uitsluiting aanliep. Ondanks wat opstootjes kon er ook nog gevoetbald worden en net na het uur zette Zaccagni Lazio op voorsprong.

Roma dacht dat het meteen daarna de gelijkmaker beet had, maar de VAR had buitenspel gezien. Op het veld bleef de spanning en na het laatste fluitsignaal waren er nog rode kaarten voor Cristante van Roma en Marusic van Lazio.

Voor de wedstrijd waren er buiten het stadion ook al clashes geweest tussen beide supportersclans. Op sportief vlak doet vooral Lazio een goeie zaak. Voor het eerst in 11 jaar wint het beide stadsderby’s en neemt het in de stand afstand van Roma. (bron: sporza.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s