SERIE A: BRILSCORE IN DALL’ ARA

BOLOGNA v LAZIO 0-0

Lazio verliet zaterdag Bologna met een gelijkspel, en liet zo de kans liggen om 2e te staan in de Serie A, na de verrassende nederlaag van Inter op La Spezia. In afwachting van de resultaten van Roma en AC Milan, staat Lazio momenteel 3e, maar dit kan tevens nog 5e worden in de Serie A.

Coach Sarri koos voor Vecino op het middenveld, met Lazzari op de flank en Felipe Anderson in de punt, als vervanger van de afwezige Immobile. Lazio kwam moeilijk uit de startblokken, en Bologna dat met 3 pogingen op doel de wedstrijd wou openbreken.

Maar op het kwartier krijgt Lazio de beste kans via Pedro, maar de Spanjaard glijdt uit en verslikt zich in de afwerking. Voor het halfuur ontsnapt Lazio wel als Ferguson voor Bologna een kopbal tegen de paal zet.

En bij de volgende kans schiet Barrow op doel, maar Lazio doelman Provedel kan redden. Aan de overkant een dubbele kans voor Lazio, Luis Alberto alleen op doel en schiet op doelman Skorupski, de rebound komt bij Felipe Anderson, schot op doel maar terug doelman Skorupski met de redding.

Een logische 0-0 stand bleef staan aan de rust in Stadio Dall’ Ara, maar Lazio was furieus op de lichte gele kaart voor Vecino net voor de pauze, hij is geschorst volgende week in de Derby.

De tweede helft begint net als de eerste in hoog tempo. Voor Bologna schiet Kyriakopoulos krap voorlangs voorbij. Maar hierna verdwijnt de tempo uit de wedstrijd. Coach Sarri wisselt Luis Alberto voor Basic en Pedro voor Cancellieri.

Voor Bologna was er nog Barrow met een verre krul die nipt naast ging, en bij Lazio ging Milinkovic zich roeren in de aanval, maar zonder succes. Op het einde schildert hij een voorzet naar de 2e paal, maar Felipe Anderson kan voor doel koppen, waar niemand staat.

Een logische 0-0 eindstand waarmee beiden ploegen niets mee opschieten, Lazio mag al beginnen denken aan zondag de Derby als thuisploeg, met nog donderdag het onvoorziene tussendoortje in de Conference League tegen AZ Alkmaar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s