SERIE A: EUROGOAL VECINO KLOPT NAPOLI

NAPOLI v LAZIO 0-1

Lazio verlaat Napoli met 3 punten op zak, dankzij een Eurogoal van Vecino in minuut 69. Met deze onverhoopte 3 punten zet coach Sarri zich steviger in de top 4, en staat het momenteel zelfs 2e in de Serie A, met Inter en AC Milan als achtervolgers met 1 wedstrijd minder.

De opstelling van Sarri was niet verrassend met Patric centraal voor de geschorste Casale, en met Vecino op het middenveld als ‘breker’, voor Luis Alberto en Milinkovic. De eerste rijpe doelkans van de wedstrijd was dan ook voor Vecino. Een vrije trap van Luis Alberto komt op zijn hoofd, en kopt over doelman Meret binnen. Doch kan Oliveira ultiem nog redden op de lijn, ook met zijn hoofd.

Napoli reageerde met enkele schoten vanop afstand, maar het was duidelijk dat coach Sarri het plannetje had om Napoli niet in het spel te laten komen. Beiden teams speelden met hoge druk op de andere defensie, maar zonder doelrijpe kansen als gevolg. Dus ook een logische 0-0 bij de rust.

Pas in de tweede helft begint Napoli Lazio terug te drukken, maar zonder grote kansen af te dwingen. Bij Lazio was doelman Provedel bij de pinken bij enkele voorzetten en schoten vanop afstand. Matías Vecino zorgt halfweg de tweede helft voor het verschil tussen Napoli en Lazio. De middenvelder uit Uruguay schiet staalhard van buiten de zestien, de bal met een stuit tegen de touwen in het Stadio Armando Maradona.

Napoli speelt alles of niets om nog iets te rapen, met een rits van hoekschoppen en vrije trappen. Op één daarvan kopt Osimhen op de lat, en in de rebound een ultieme redding van Provedel. Aan de overkant nog een vrije trap van Lazio met Milinkovic die de kruising treft. Maar in minuut 95 fluit schieds Pairetto af, tot ontgoocheling van de Napolitanen op het veld en in de tribunes.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s