SERIE A: LAZIO KRAP VOORBIJ LAAGVLIEGER SAMP

LAZIO v SAMPDORIA 1-0

Lazio won op maandagavond met het kleinste verschil van kelderploeg Sampdoria. Verlosser van dienst was de Spanjaard Luis Alberto met een krul in de winkelhaak laat in de wedstrijd. Zo kruipt Lazio dichter bij de top 3, waar Inter en AC Milan zij aan zij staan, op 2 punten afstand.

Coach Sarri koos voor Lazzari op de flank achteraan, en Pedro als ‘winger’ in de aanval. Patric moest Romagnoli vervangen centraal in de defensie. De eerste helft was weinig soeps, Lazio met balbezit maar amper snelheid in uitvoering.

In minuut 40 laat Lazio de 1-0 liggen, als eerst F. Anderson op doelman Audero schiet, de rebound van Pedro stuit op de paal, en dan de bal bij Immobile die onbegrijpelijk overschiet. Een half fluitconcert en een 0-0 ruststand sluit de eerst helft af.

De tweede helft begon met Sampdoria die meer geloof kreeg in hun kansen, en een paar maal Lazio doelman Provedel aan het werk zette, zonder grootse kansen. Coach Sarri grijpt in en brengt Vecino en Zaccagni op het veld.

Het was de wedstrijd niet van Immobile, want hij laat terug een open kans liggen. Later nog F. Anderson vanop afstand, en Marusic die naast besluit. Het Stadio Olimpico begint zich te roeren, want 0-0 tegen Samp’ is veel te weinig als je de top 4 wilt benaderen.

En in minuut 80 komt het verlossende doelpunt, als een afvallende voorzet bij Luis Alberto komt, die met een geweldige krul de 1-0 hoog en droog voorbij doelman Audero inknalt.

In minuut 94 komt de verlossende fluitsignaal, en mogen de Laziali de 3 punten vieren, die hun momenteel op plek 4 zet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s