SERIE A: LAZIO WINT IN SALERNO

SALERNITANA v LAZIO 0-2

Lazio pakt op zondag de 3 punten mee uit Salerno, na een wedstrijd onder controle waar men pas na het uur de wedstrijd kon breken, dankzij kapitein en topschutter Immobile. Zo blijft Lazio in de subtop op jacht naar een top 4 plek.

Coach Sarri zag nog Milinkovic uitvallen met buikgriep, naast de geschorste Zaccagni en de geblesseerde Romagnoli. Zo kreeg Vecino, Pedro en Patric allen een basisplek in de Lazio 11 in het Stadio Arechi.

Thuisploeg Salernitana liet de bal aan Lazio, dat domineerde in balbezit maar niet in kansen. Een paar schuchtere pogingen van Immobile, Pedro en Vecino maar geen gevaar voor doelman Sepe. Aan de overkant ging Salernitana aandringen, dankzij een bedrijvige Candreva, maar Lazio doelman Provedel was tweemaal bij de pinken. Een logische 0-0 ruststand was dan ook het gevolg.

Hetzelfde verhaal in de tweede helft, de dominantie van Lazio bleef maar zonder doelgevaar. Een rits hoekschoppen werden één voor één niet benut en Salernitana kon rustig voor haar eigen zestien verdedigen.

Op het uur komt Lazio dan toch op voorsprong, Marusic door op rechts met een gemeten voorzet op de inlopende Immobile, die droog in de hoek de 0-1 binnenlegt.

En acht minuten later Immobile door op een diepe bal, waarbij de Salernitana verdediging stond te slapen, inclusief doelman Sepe die Immobile neerhaalt. Duidelijk strafschop, maar scheids Abisso moest dit nog nazien bij een VAR interventie. Strafschop Lazio en Immobile laag voor de 0-2 naast doelman Sepe.

Thuisploeg Salernitana kan niet reageren, en voor coach Sarri het moment om te wisselen. Vecino en Pedro eruit voor Basic en Romero. De Laziali tikken de bal verder uit in de resterende minuten, en Salernitana kijkt toe en accepteert de nederlaag. Cancellieri mag invallen voor Immobile in het slot van de wedstrijd.

En in minuut 89 haalt verdediger Bronn dezelfde Cancellieri neer, strafschop voor Lazio en rood voor Bronn. Met Immobile op de bank, neemt Luis Alberto zijn verantwoordelijkheid. Hij schiet in de hoek waar ook doelman Sepe ligt, in de rebound schiet de Spanjaard onbegrijpelijk naast.

Maar de 3 punten gaan naar Lazio dat zich zo nestelt in de subtop, achter de ongenaakbare koploper Napoli, Inter en A.C. Milan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s