SERIE A: LAZIO NIET VOORBIJ FIORENTINA

LAZIO v FIORENTINA 1-1

Lazio en Fiorentina delen de punten in het Olimpico, een resultaat waarmee beide ploegen niet tevreden niet tevreden kunnen zijn. Fiorentina blijft in de onderbuik van de middenmoot, en Lazio laat de kans liggen om naast Inter te komen op de 2e plek.

Geen verrassingen bij Lazio na de demonstratie tegen AC Milan, coach Sarri stuur dezelfde elf het veld op, met Immobile die fit is bevonden, maar op de bank mag starten, na 3 weken afwezigheid.

In de 7e minuut breekt de wedstrijd open op een hoekschop van Luis Alberto. De bal komt de zestien binnen, en via de kluts bij verdediger Casale, die met de buitenkant van zijn voet de 1-0 netjes naast de paal legt.

Maar de vroege achterstand brachten de bezoekers uit Firenze niet in wanhoop. De ‘Viola’ gaven de Laziali geen ruimte, en konden een paar maal prikken aan de overkant. Doch bij Lazio was doelman Provedel bij de pinken, om de 1-0 te behouden tot aan de rust. Lazio onderging de eerste 45 minuten met de 90 minuten nog in de benen tegen AC Milan.

De 2e helft begon meteen in mineur als Fiorentina Lazio tegen haar eigen zestien duwde. En in de 5e minuut krult Gonzalez de bal netjes naast doelman Provedel met de 1-1 gelijkmaker.

Waar het middenveld nog heerste tegen AC Milan, hadden Milinkovic, Cataldi en Luis Alberto een ‘off-day’ vandaag. Coach Sarri grijpt in en stuurt Vecino en Marcos Antonio op het middenveld. Felipe Anderson krijgt nog een kans en besluit naast het doel van doelman Terracciano. In de laatste 20 minuten maakt Immobile zijn intrede, samen met flankspeler Lazzari.

Immobile geeft Lazio meer diepgang in hun spel en dwingt meteen 2 kansen, waarvan de beste nipt naast het doel gaat. Lazio blijft duwen op Fiorentina, maar de ‘Viola’ parkeren de bus voor hun eigen zestien.

In de blessuretijd ontsnapt Lazio nog aan de nederlaag, als op een hoekschop van Fiorentina Milenkovic van dichtbij de lat treft. Dus logische puntendeling in het Olimpico, Lazio moet donderdag aan de slag in en tegen Juventus in de Coppa Italia, gevolg door een uitduel tegen Hellas Verona.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s