SERIE A: PREVIEW LAZIO v AC MILAN

Speeldag 19 kent pas vandaag de afsluiter met het topduel tussen Lazio en A.C. Milan, in het Stadio Olimpico. Eerder deze week viel er een bom in de Serie A, met Juventus dat 15 strafpunten kreeg, na gesjoemel in hun boekhouding. Hierdoor valt Juve plots uit de top 4, en kan Lazio zo de top 4 betreden. Maar Juve heeft reeds beroep aangetekend, dus we zullen pas later weten of deze straf behouden blijft, of niet. Maar dit neemt niet weg dat dit duel voor beiden teams belangrijk is.

Lazio staat mometeel 4e op 4 punten van A.C. Milan dat 2e staat. Donderdag was er nog bekerwinst tegen Bologna voor Lazio, met daarvoor winst in en tegen Sassuolo. A.C. Milan zit momenteel in een vormdip, vorige week een draw in en tegen Salernitana, gevolgd door een 0-3 nederlaag in de Supercoppa tegen de buren van Inter Milan van coach Inzaghi.

Bij Lazio geen Immobile, die zal pas binnen 2 weken fit zijn, Felipe Anderson start in de punt van de aanval, met naast hem Pedro en Zaccagni. Op het middenveld Cataldi als ‘breker’ met voor hem Milinkovic en Luis Alberto. Achteraan Provedel in doel, met voor hem Casale en Romagnoli. Marusic is terug op de rechterflank, met op de linkerflank Lazzari.

Bij A.C. Milan nog steeds geen doelman Maignan, Florenzi en Ibrahimovic. Maar hun kern is breed en sterk genoeg en coach Pioli rekent op middenvelder Tonali en Bannacer, en het aanvalstrio Leao, Messias en Giroud.

Het Olimpico maakt zo op voor een topavond, de kaap van 40.000 toeschouwers werd snel overschreden, dus zal de 45.000 zeker gehaald worden, en wie weet wel de kaap van 50.000 in het Olimpico.

Scheidsrechters is dhr. Marco Di Bello uit Brindisi, hij fluit de aftrap om 20:45 uur in het Stadio Olimpico.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s