COPPA: LAZIO BEKERT VERDER

LAZIO V BOLOGNA 1-0

Lazio mag zich opmaken voor een kwartfinale tegen de winnaar uit Juventus v Monza. Een doelpunt van Felipe Anderson voor de rust volstond, om Lazio voorbij een stugge Bologna te zetten.

Voor de aftrap was er een eerbetoon aan ex-Laziale Mihajlovic, met zijn vrouw en kinderen die de Laziali gingen groeten onder de Curva Nord. Coach Sarri koos voor 2e doelman Maximiano, met verder Patric in de defensie.

Al in de eerste minuut komt Lazio aanzetten, schot van Felipe Anderson en Bologna doelman Skorupski die de bal wegbokst terug het veld in. Hierna ging de wedstrijd verder in een traag en inspiratieloos tempo. Op het kwartier een kopbal van gelegenheidskapitein Milinkovic over, en Zaccagni met een schot op Skorupski.

Milinkovic heeft de 1-0 aan de voet, op aangeven van Zaccagni, maar zijn schot is te centraal om Bologna doelman Skorupski te bedreigen. Maar op het half uur komt toch de 1-0, Pedro snoept de bal af van Sosa, en legt deze af aan Felipe Anderson, die met een laag schot de 1-0 voorbij Skorupski trapt.

Voor Bologna was er een poging van Orsolini, maar die ging naast Lazio doelman Maximiano. De 1-0 bleef staan tot de rust in een mager gevuld Stadio Olimpico.

De 2e helft begint met een volley van Luis Alberto, op aangeven van Lazzari maar Skorupski kan afblokken. Coach Sarri brengt Casale en Marusic erin, om Romagnoli en Lazzari rust te gunnen. Zaccagni krijgt de volgende kans, maar terug Skorupski met een geweldige redding om Bologna in de wedstrijd te houden.

De laatste 10 minuten mogen Vecino en Luka Romero invallen voor Milinkovic en Pedro. Er viel nog weinig kansen en voetbal te noteren, want het slordig spel zorgde voor vele fouten langs beide kanten. En ook tot minuut 94 bleef de 1-0 behouden, Lazio wipt Bologna uit de Coppa en maakt zich op voor een kwart-finale thuis tegen de winnaar van Juventus v Monza.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s