SERIE A: LAZIO WINT EN BLIJFT IN SUBTOP

SASSUOLO v LAZIO 0-2

Lazio knoopt terug aan met een drie-punter, na een 0-2 overwinning uit bij Sassuolo. Na een magere 1 op 6 was winnen een must, en dit deden de Lazio 11 in het Mapei Stadium, waar zo’n 5.000 Lazio fans de verplaatsing hebben gemaakt van bijna 500 km. richting Reggio Emilia. Coach Sarri kon niet rekenen op flankverdediger Lazzari, zo mocht Hysaj beginnen op de rechterflank. Ook kreeg Luis Alberto een basisplaats, naast Cataldi en Milinkovic op het middenveld.

Het wedstrijdbegin was voor Sassuolo met 2 snelle hoekschoppen, maar zonder gevaar. Aan de overkant was Lazio er met de 1e prik, schot van Zaccagni op doelman Pegolo, de rebound komt voor Felipe Anderson die hoog over schiet.

Op het kwartier slecht nieuws voor Lazio, als topschutter Immobile met een spierblessure eruit moet, zijn vervanger is Pedro.

De wedstrijd loopt verder met amper kansen, net voor de rust moet Lazio doelman Provedel tweemaal redden, op 2 kansen van Sassuolo.

En kort voor de pauze is er Lazio met een aanval, Pedro schiet op doel, maar afgeblokt in hoekschop. Luis Alberto draait de bal naar de 2e paal, waar Milinkovic op doel kopt. De bal raakt de arm van Toljan, VAR-interventie met gevolg strafschop Lazio. Door de afwezighed van Immobile neem Zaccagni de verantwoordelijkheid, en schiet laag in de linkerhoek de 0-1 binnen.

Geen wijzigingen in de 2e helft. Sassuolo ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Lazio gaf geen krimp met Romagnoli en Casale centraal. Lazio laat de 0-2 liggen, als Felip Anderson op het uur hoog overschiet, op aangeven van Milinkovic. Ook kreeg Pedro de kans op een doelpunt, op aangeven van Luis Alberto, maar de Spanjaard krult naast het doel van Pegolo. Bij Sassuolo was er een kopbal van Frattesi dat nipt over ging, na een hoekschop.

In het laatste kwart was er een poging van Marusic vanop afstand, dat naast ging. Er vielen nog 5 minuten extra tijd in het Mapei, als Lazio toeslaat in minuut 93. Een diepe bal komt via het hoofd van Milinkovic bij verdediger Ruan, die te traag is voor Felipe Anderson. De Braziliaan snoept de bal af, en gaat voorbij doelman Pegolo en dropt de 0-2 in het lege doel.

Een overwinnig waar Lazio op 3 punten staat van de 4e plek, met het tweeluik in zicht tweemaal thuis in het Olimpico. Eerst de Coppa Italia tegen Bologna, gevolgd door de topper tegen landskampioen A.C. Milan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s