CURVA NORD DICHT TEGEN EMPOLI

De beruchte tribune “Curva Nord” moet voor straf een thuiswedstrijd van Lazio leeg blijven. Dat heeft de strafcommissie van de Italiaanse voetbalbond besloten na discriminerende spreekkoren van fans van de club uit Rome richting spelers Samuel Umtiti en Lameck Banda van de Italiaanse club Lecce.

Het duel in de Serie A werd werd woensdagavond korte tijd stilgelegd toen fans van Lazio zich in Lecce te buiten gingen aan beledigingen aan het adres van de Franse verdediger Umtiti en de Zambiaanse aanvaller Banda.

Spreekoren werden overstemd door aanmoedigingen
Na een oproep om te stoppen met de racistische gezangen, werd de wedstrijd hervat. Fans van Lecce scandeerden vervolgens luid de naam van Umtiti. “Racistische beledigingen werden overstemd door spreekkoren van aanmoedigingen richting onze kampioen Umtiti”, verklaarde Lecce later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s