SERIE A: LAZIO BEGINT 2023 IN MINEUR

LECCE v LAZIO 2-1

Het jaar 2023 begon gisteren voor Lazio in een slecht gesterne. Een 2-1 nederlaag in en tegen Lecce was het verdict, na een goed 1e helft en een 0-1 voorsprong, maar de zwakke 2e helft bracht Lecce terug in de wedstrijd, die het wist te winnen.

Coach Sarri koos voor zijn vertrouwde namen op zijn blad, één verrassing was er voor Basic die mocht starten, dus geen Vecino en geen Luis Alberto, wegens blessure. En er was tevens de terugkeer van topschutter en kapitein Immobile, en Pedro kreeg de voorkeur op Felipe Anderson.

Het wedstrijdbegin was voor Lazio, dat al vroeg de voorsprong liet liggen, als Casale naar doel kopt maar doelman Falcone uitstekend kan redden. Maar op het kwartier komt de voorsprong, als diezelfde Casale de bal diep stuurt. Immobile rent alleen op doel en schiet schuin de 0-1 voorbij doelman Falcone binnen.

Voor Immobile doelpunt 189 in de Serie A, en staat zo alleen op een 9e plek, en laat zo Gilardino, Del Piero en ex-Lazio spits Signori achter hem.

Lazio blijft domineren in balbezit, maar vergeet voor de pauze de wedstrijd af te maken. Immobile en Basic kregen de kans om dit te doen, maar de 0-1 blijft staan tot aan de rust in het Stadio Via Del Mare in Lecce.

In de 2e helft schiet de thuisploeg wakker, en Lazio doelman Provedel moet zich als snel onderscheiden met een redding. Maar na een 2e redding is de rebound voor Strefezza, die Lecce op 1-1 brengt in de 57e minuut.

Lazio kan niet reageren, en aan de overkant valt in minuut 71 de 2-1 als invaller Colombo een harde voorzet kan afwerken. In de resterende tijd kreeg Lazio geen doelrijpe kansen, ondanks de vijf wissels om de tij te keren. Een nederlaag met gevolgen, want Lazio valt zo uit de top 4 in de Serie A.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s