SERIE A: ZWAK LAZIO VERLIEST VAN JUVENTUS

JUVENTUS v LAZIO 3-0

Lazio sluit 2022 af met een nederlaag in Turijn tegen Juventus, in een wedstrijd met weinig kansen en emoties, die echter geen topper waard was in de Serie A. Vooraf wist Lazio dat het moest aantreden zonder Immobile, Zaccagni en Lazzari, en dit zag men ook op het veld, met amper doelrijpe kansen.

Coach Sarri koos in de basiself voor Basic op het middenveld en Luka Romero als flankaanvaller. In het begin was er een prikje van Kean voor Juve, maar dit ging voorlangs. Aan de overkant wist Lazio met F. Anderson in de spits amper iets te creëren. Beiden ploegen bleven breien in balbezit, maar met amper kansen.

Maar net voor de break komt Juve op voorsprong, diepe bal van Rabiot op spits Kean, die met een lob over doelman Provedel de 1-0 ruststand binnenlegt.

Na de pauze geen wijzigingen bij Lazio, dat al vroeg op een 2-0 achterstand komt. Balverlies Cataldi brengt Kostic in stelling, schot op doel die Provedel kan afstoppen, maar de rebound is voor Kean, met zijn 2e van de avond.

Coach Sarri zag de bui hangen, en bracht enkele wissels door met eerst Vecino, en later Luis Alberto, Gila en Cancellieri. Maar Juventus bleef de 2-0 verdedigen en liet de bal aan Lazio, dat niet wist wat te doen in de omschakaling. Een bleke Milinkovic droop eraf voor Marcos Antonio.

Milik legde de 3-0 eindstand vast, op aangeven van invaller Chiesa, na een counter. In blessuretijd was er nog Vecino met een schot dat het doelhout likte, en F. Anderson met een schot die doelman Szczęsny uit de haak redde. Lazio wint in balbezit, maar verliest een les in efficiënte van Juventus. Begin januari 2023 start de Serie A weer op, dus 6 weken voor coach Sarri om iedereen terug op post te hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s