SERIE A: ‘Wonderkid’ ROMERO SCHIET LAZIO NAAR 2e PLEK

LAZIO v MONZA 1-0

Lazio v Monza van donderdagavond zal de geschiedenisboeken niet ingaan als de ‘mooiste wedstrijd ooit’, maar wel die van Luka Romero, 1 week voor zijn 18e verjaardag, die in minuut 63 de verlossende doelpunt scoorde, goed voor de 1-0 eindstand. Hierdoor klimt Lazio naar een 2e plak naast AC Milan, met nog één speeldag te gaan voor de break voor het WK in ata

Coach Sarri had nog kopzorgen na de Derbyoverwinning in en tegen Roma. Zaccagni viel uit met een blessure, alsook Cataldi en Marusic die niet 100% fit werden bevonden. Zo kregen Marcos Antonio, Hysaj en Cancellieri een basisplek in de elf tegen Monza in het Olimpico.

Lazio schiet uit de startblokken met een poging van Milinkovic en een dreigende F. Anderson. Maar Monza gaf geen krimp en was de evenknie van Lazio. Aan de overkant een redding van Provedel op een schot van Colpani. Monza lijkt te scoren via de hak van Petagna, maar de VAR grijpt in en Petagna stond een dikke teen buitenspel, Lazio ontsnapt aan een vroege achterstand.

Iets voor het half uur verliest Lazio vleugelspeler Lazzari, en zo mag Marusic al vroeg invallen in de wedstrijd. Er vielen nog kansjes voor Vecino en Milinkovic, maar een logische 0-0 bleef staan tot aan de rust.

Bij de rust grijpt coach Sarri in, exit Cancellieri en de 17-jarige Argentijn Luka Romero mag zich in de aanval vervoegen naast Pedro en F. Anderson. En op het uur nieuwe verse krachten met Cataldi en Basic, voor Marcos Antonio en Vecino.

En het zijn net de invallers die de wedstrijd doet kantelen, een 1-2tje tussen Basic en F. Anderson brengt de bal terug bij Basic, voorzet op Pedro die knalt op de Monza doelman. Maar de rebound is voor de kwikke Luka Romero die hoog en droog binnenknalt, het Olimpico is getuige van zijn 1e Serie A doelpunt.

Monza kon niet reageren, bij Lazio een poging van Cataldi maar terug op de doelman. Lazio verdedigde de krappe voorsprong, op het einde nog een korte invalbeurt voor Immobile, maar in minuut 94 kwam het verlossend fluitsignaal. Lazio wint krap met 1-0, goed voor een 10e clean sheet in de Serie A en voor de 2e plek in de stand.

En dit op de dag van de verjaardag van Gabrielle Sandri, die goedkeurend van boven meekeek naar het Stadio Olimpico.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s