EUROPA: LAZIO GAAT EUROPEES DE MIST IN

FEYENOORD v LAZIO 1-0

Lazio kende donderdag een Europese koude douche, door een 1-0 nederlaag in Rotterdam, en de Europa League te verlaten voor het vagevuur genaamd Conference League. Eén punt volstond voor Lazio om te overwinteren, maar de krappe nederlaag en de winst van Midtjylland zette iedereen met 8 punten in Groep F, en het doelpuntensaldo zou beslissen wie waar eindigt… Lazio uiteindelijk 3e.

In De Kuip was er de sfeer van de hoogdagen met veel vuurwerk en rookbommen achter het doel, met uitstel van de aftrap tot gevolg, dat maar 3 minuten duurde. Coach Sarri koos voor bijna een halve B-ploeg op het veld, met de Derby in zicht wou hij enkele pionnen rust geven. Achteraan Patric met Casale, op het middenveld Marcos Antonio met Basic, en vooraan Cancellieri.

Het wedstrijdbegin was meteen voor Feyenoord, met een schot van Danilo dat nipt naast gaat. En aan de overkant ook meteen Lazio met een rijpe doelkans, als Felipe Anderson op doel schiet, maar via doelman Bijlow en de deklat gaat de bal in hoekschop in de kolkende Kuip.

Iets voor het half uur weer een kans voor Lazio, als Lazarri voor doel komt maar voor Feyenoord kan doelman Bijlow redden met zijn been.

Aan de overkant Paixão met een hard schot op het doel van Lazio, maar doelman Provedel redde knap. Voor de rest veel strijd in De Kuip, maar amper goed voetbal te zien langs beide kanten, met een logische 0-0 ruststand tot gevolg.

Meteen na rust was Felipe Anderson daar opnieuw dicht bij, maar doelman Bijlow gooide zich goed voor de bal van de Lazio speler. Bij Feyenoord was terug Paixão gevaarlijk, maar zijn schot ging in het zijnet.

In minuut 63 valt de wedstrijd is zijn beslissende plooi, als invaller Giménez op doel gaat na een slechte controle. Bij Lazio botsen Patric en doelman Provedel op elkaar waar de bal vrij komt, en Giménez als de kippen erbij is om de 1-0 in te tikken.

De Lazio-spelers protesteerden omdat Giménez hun doelman Provedel hinderde, maar de VAR zag geen reden de goal af te keuren. In herhaling blijkt een lichte duwfout van de Mexicaanse spits op verdediger Patric doelman Provedel te hinderen, maar de Bosnische scheids ziet geen graten.

De nervositeit slaagt toe bij de Laziali, en coach Sarri gooit er nog enkele verse krachten in maar zonder beterschap. Naast de plensbui in De Kuip regent het ook kaarten, Lazzari en Zaccagni hadden al geel, in het laatste kwart invaller Pedro, Cancellieri, coach Sarri, Patric, doelman Provedel en invaller Luka Romero ook.

Bij Feyenoord streelt Kökçü de buitenkant van de paal en Lazio jaagt op de gelijkmaker tot minuut 96. In de slotfase kreeg invaller Luka Romero nog rood, na zijn 2e gele kaart. Allemaal goed voor de statistieken, maar de 1-0 blijft staan, De Kuip mag feesten in de zevende hemel, Lazio trekt naar het vagevuur genaamd Conference League begin 2023.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s