SERIE A: LAZIO v SALERNITANA 1-3

Zondag verloor Lazio thuis van middenmoter Salernitana, in een wedstrijd waar geen vuiltje aan de lucht bleek, maar in de 2e helft kopje onderging aan nervositeit op het veld, met gevolg 3 verloren punten en geen Milinkovic in de Derby.

Coach Sarri zal al met zijn hoofd voor volgende zondag, en de Derby tegen Roma, en liet Milinkovic op de bank starten (met 4 gele kaarten op zijn conto), om hem zo te sparen voor een mogelijke schorsing. Luis Alberto mocht starten in de basiself. In een zeer steriele eerste helft kon Lazio de muur van Salernitana niet breken.

Pedro was dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging buitenkant paal buiten, naast doelman Sepe. Pas diep in de eerste helft stuurt Luis Alberto Zaccagni vrij in de zestien, de vleugelspits schiet laag onder doelman Sepe de 1-0 ruststand binnen.

Bij de start van de 2e helft komt Salernintana langszij, na een onzichtbare eerste helft. En het is net ex-speler Candreva die een dieptepass met een subtiel lobje over de Lazio-doelman Provedel in de netten plaats. Het einde van zijn reeks voor doelman Provedel na meer dan 620 minuten geen tegendoelpunt te krijgen in de Serie A.

Coach Sarri grijpt in en zet Milinkovic op het veld om de tij te keren, en 10 minuten later komt de gele kaart die niemand wou en ook er geen was. Milinkovic met een rush bal aan de voet, clasht met verdediger Bronn die theatraal neergaat. Scheids Manganiello tovert zijn gele kaart boven, maar de beelden zijn duidelijk, Milinkovic speelt de bal terwijl Bronn zijn voet eronder zet. Maar geen VAR bij gele kaarten dus consternatie op en naast het veld bij de Laziali.

Lazio laat dan de 2-1 liggen als Vecino alleen voor doel op doelman Sepe besluit, maar tussen minuut 68 en 76 volgen het harde eindverdicht in het Olimpico.

Eerst kan Fazio scoren op voorzet van Candreva, en bij de volgende aanval op de andere flank kan Dia de bal binnenduwen aan de 2e paal. De Laziali op het veld zijn van slag, en kunnen de tij niet keren. Een nederlaag met gevolgen want Lazio laat zo de 2e plaats liggen, en verliest Milinkovic voor de komende wedstrijd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s