EUROPA: LAZIO WINT KRAP VAN DENEN

LAZIO v MIDTJYLLAND 2-1

Lazio kaapt een thuis een overwinning weg, tegen de Denen van Mydtjylland, met een krappe 2-1 voorsprong in een mager, gevuld Stadio Olimpico. Maar de missie is volbracht, en Lazio is 1 punt verwijderd om Europees te overwinteren.

Coach Sarri schudt zijn elftal door elkaar, met Gila in de defensie, Basic en Marcos Antonio op het middenveld, en vooraan Cancellieri in de punt van de aanval.

Lazio komt vroeg op achterstand, na een defensieve fout van Gila. Isakson neemt het geschenk aan, en scoort met een laag schot voorbij Provedel voor de 0-1. Lazio moet meteen achtervolgen, maar kunnen de Denen niet bedreigen in het eerste kwart.

Pas op het halfuur een schot van Felipe Anderson, maar die stuit op de Deense doelman Lossl. En in de rebound schiet hij hoog over. Maar 2 minuten later staat de score gelijk, nu is Felipe Anderson de aangever, en Milinkovic besluit de 1-1 in doel.

Lazio blijft duwen en komt ei zo na op 2-1, met terug Milinkovic maar verdediger Sviatchenko stond in de weg. En niet veel later een actieve Felipe Anderson, nu op Hysaj voor doel, maar hij verliest zijn evenwicht dus weg kans. En als afsluiter een poging van Milinkovic, maar terug de Deense doelman Lossl bij de pinken met een ultieme redding net voor de 1-1 ruststand.

De 2e helft begint met de kans voor Midtjylland, als Charles zijn kopbal op de deklat zit stuiten, de rebound van Chilufya gaat in de zijnet, Lazio ontsnapt al snel. Maar ook aan de overkant knalt Lazio op de deklat, met een schot van Zaccagni in de 6e minuut.

Coach Sarri grijpt in en brengt Cataldi, Vecino en Pedro in het veld, Marcos Antonio, Basic en Cancelleri druipen af. En 3 minuten later komt Lazio op voorsprong, dankzij invaller Pedro. Een voorzet van Zaccagni gaat voorbij iedereen heen, en Pedro kan simpel aan de 2e paal scoren.

De jonge Romero krijgt ook een invalbeurt voor Zaccagni, In minuut 79 lijkt Pedro de 3-1 te scoren op aangeven van Felipe Anderson, doch de VAR grijpt in want Pedro een teen buitenspel. Ook aan de overkant valt er een doelpunt en een VAR moment, als Juninho scoort maar buitenspel stond.

Met 6 extra minuten na de 90 kan nog alles, bij Lazio weer eens Pedro, maar zijn schot kan verdediger afblokken. Eén minuut later fluit de Poolse ref het einde, en kan Lazio met 3 punten op zak al uitkijken naar volgende tegen Feyenoord in Rotterdam. Een gelijkspel volstaat om groep F te winnen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s