SERIE A: LAZIO NESTELT ZICH IN TOP 4

ATALANTA v LAZIO 0-2

Wie dacht dat Lazio zonder zijn kapitein en topschutter Immobile, door het vagevuur ging gaan in Bergamo, had het fout. Lazio was heer en meester tegen Atalanta, met een defensie die geen krimp gaf voor een 6e clean sheet op rij. En daarbij een overtuigende 0-2 overwinning.

Coach Sarri koos voor Casale in de defensie, naast Romagnoli, met Vecino op het middenveld en Pedro als ‘valse 9’ in de aanval. En de vervanger van Immobile toonde meteen zijn waarde voor dit elftal.

Actie van Lazzari die Pedro bedient aan de zestienmeter, strakke voorzet waar de vrijstaande Zaccagni simpel kon binnenleggen, voor de 0-1 in het GE

Atalanta kreeg geen greep op de veldbezetting van Lazio, scheids Abisso gaf al snel geel aan Okoli, maar vergat dit in het verder verloop tegen een vrij potige Atalanta.

Lazio laat de 0-2 liggen als Milinkovic op doel schiet, en Vecino de bal vergeet in doel te deviëren. De beste kans voor Atalanta was een kopbal van Hateboer, aan de 2e paal, maar hij kopt over het doel van doelman Provedel, die weinig werk had in de eerste 45 minuten. Lazio kan verdiend met de 0-1 gaan rusten.

Na de pauze blijft Lazio ongewijzigd, bij Atalanta gaan Pasalic en Okoli eruit, voor Malinovskyi en Djimsiti. Maar Lazio blijft heer en meester in balbezit, en loert op de counter voor de doodsteek. En dit komt al vrij vroeg, als Marusic zich lanceert en Felipe Anderson kan vinden. De Braziliaan kapt zijn vrij en schiet laag de 0-2 binnen naast de verslagen doelman Sportiello.

Atalanta zocht een reactie, maar de vele voorzetten gingen nergens heen, en de Lazio defensie gaf geen krimp tegen spitsen Zapata en Muriel, die eerst geel kreeg voor een duik in de zestien. En kort voor het einde zijn 2e gele kaart, na een fout Cataldi.

Basic, Hysaj en Cancellieri kregen nog speelminuten, maar de 0-2 overwinning kwam nooit in gedrang. Atalanta eindigde de wedstrijd met 0 schoten op doel… nul. En Lazio wist nu 6 wedstrijden op rij de ‘nul’ te houden achteraan. Met deze overwinning staat Lazio naast Atalanta met 24 punten, maar toch op een 3e plek dankzij het doelpuntensaldo. Nu volgen er 2 duels in het Stadio Olimpico, eerst donderdag Europees tegen Midtjylland, gevolgd door een thuisduel tegen s

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s