SERIE A: LAZIO WINT EN KLIMT NAAR PLEK 3

FIORENTINA v LAZIO 0-4

Lazio wist maandagavond te winnen in Firenze, tegen Fiorentina. De 0-4 uitslag was het resultaat van een efficiënt Lazio, tegen de ‘Viola’ die geen kansen konden afmaken voor het doel van Lazio doelman Provedel.

Coach Sarri kiest voor Marcos Antonio als ‘breker’, na het afvallen van Cataldi met lichte koorts. Voor het overige de vertrouwde namen op het Lazio wedstrijdblad. De wedstrijd kent een vliegende start, met Fiorentina dat meermaals voor doel kwam van Lazio doelman Provedel.

In de 10 minuut is er de eerstte hoekschop van de wedstrijd, een krul van Zaccagni gaat richting eerste paal, maar Vecino de bal in doel devieert over Fiorentina doelman Terracciano. Pech voor thuisploeg Fiorentina dat tegen een efficient Lazio stuit, vroeg in de wedstrijd in het Stadio Franchi.

Iets voor het half uur is er een gemeten voorzet van Milinkovic in de zestien, waar de inlopende Zaccagni met zijn hoofd achterwaarts de bal in doel kop.

Op het einde kent Fiorentina nog pech, als de bal via Patric tegen de lat spat. En enkele minuten later doelman Provedel bij de pinken is om de 0-2 te verdedigen tot aan de rust, in het Stadio Franchi.

Fiorentina start furieus na de pauze en duwt Lazio terug in de eigen zestien. Doch kan Lazio counteren aan de overkant, en Immobile ziet de 0-3 spatten tegen de deklat.

De ‘Viola’ gooien al hun aanvallers in om de wedstrijd te kantelen, maar aan de overkant is het Lazio de bal in het net kan vinden. Invaller Luis Alberto stuit eerst op Fiorentina doelman Terracciano. Maar in minuut 85 scoort hij, na een Lazio counter, de 0-3 binnen.

En de kers op de taart komt in minuut 90 met de 0-4 van kapitein Immobile, na een geniale hakbal van Milinkovic. Voor Immobile doelpunt 188 in de Serie A, goed voor een plek in de top 10 aller tijden van de Serie A.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s