SERIE A: LAZIO POKERT VERDER TEGEN SPEZIA

LAZIO v SPEZIA 4-0

Lazio kende op speeldag 8 geen problemen met Spezia thuis in het Stadio Olimpico, met een klinkende 4-0 overwinning blijft Lazio staan in de top 4 op drie punten van koploper Napoli en eventueel Atalanta.

Voor de aftrap was er een kleine ceremonie onder de Curva Sud, die vanaf heden de Curva Maestrelli zal heten. Dit als eerbetoon aan de Lazio coach Tommaso Maestrelli, die in 1974 de eerste Lazio Scudetto naar Lazio bracht. En dit met de aanwezigheid van zijn zoon Massimo Maestrelli.

Dan de wedstrijd die nog geen minuut oud is, of Ampadu tikt Immobile neer in de zestien. Geel voor Ampadu, en strafschop Lazio met Immobile achter de bal; en hij knalt de bal over doel de Curva Nord in.

Aan de overkant schiet Lazio even wakker, als Spezia met Kiwior alleen voor doel komt, de 0-1 lijkt in de maak maar Lazzari kan de bal in hoekschop verwerken.

Lazio blijft domineren in balbezit en de beloning komt in de 12e minuut. Vleugelspits Zaccagni lanceert een aanval, met enkele dribbels, bal opzij naar F. Anderson die met een voorzet de inlopende Zaccagni kan vinden. Hij treft met buitenkant voet de 1-0 voorbij Spezia doelman Dragowski.

De 2-0 komt nog voor het half uur, dit na een hoekschop en een afvallende bal die bij Romagnoli komt. De verdediger neemt de bal met een halve volley op de slof, en scoort laag in doel naast de verslagen Spezia doelman Dragowski.

Voor verdediger Romagnoli zijn eerste doelpunt, en dit voor de club van zijn hart, die hij gepast ging vieren onder zijn fans in de Curva Nord.

Nog voor de pauze is er een poging van Spezia met Bastoni, dat nipt naast schiet. Aan de overkant een flauwe kopbal van Milinkovic dat de bovenkant van het doelhout raakt. Lazio kan de rust in met de logsiche 2-0 voorsprong, onder de ogen van meer dan 40.000 Laziali in het Olimpico.

Bij de rust neemt Gila de plaats achter in voor Patric. Lazio laat de bal aan Spezia dat probeert de score te milderen. Maar enkele schuchtere pogingen konden Lazio doelman Provedel niet bedreigen.

Iets na het uur komt de 3-0 na een aanval in ‘Sarri-style’, die over verschillende stations tot bij Milinkovic komt en simpel de 3-0 kan binnenleggen. Voor de Serviër zijn 50e doelpunt met Lazio in de Serie A.

Wedstrijd gespeeld en tevens het moment om enkele Laziali rust te geven voor donderdag tegen Sturm. Exit Immobile en Lazzari voor Pedro en Hysaj, later exit Cataldi voor Marcos Antonio.

En op aangeven van invaller Hysaj mag Milinkovic alleen op doel gaan in de 91e minuut, en legt hij de eindstand 4-0 vast in het Olimpico.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s