SERIE A: LAZIO WINT VAN STUG VERONA

LAZIO v HELLAS VERONA 2-0

Op zondag won Lazio met 2-0 tegen een stug Hellas Verona, dat zijn huid duur verkoopte. Coach Sarri en de Lazio fans moesten geduldig wachten tot de 68e minuut voor de verlossend voorsprong, en pas diep in blessuretijd voor de 2-0 eindstand.

Na de wedstrijd donderdag tegen Feyenoord, koos coach Sarri voor een paar nieuwe namen. Centraal in de defensie kreeg Casale een basisplaats, tegen zijn ex-ploeg. Op het middenveld Marcos Antonio voor de geschorste Cataldi, en ook Basic kreeg de voorkeur op Luis Alberto. Voor de aftrap kreeg Milinkovic een klein eerbetoon, met zijn 300e wedstrijd in een Lazio shirt, afgelopen donderdag tegen Feyenoord.

De eerste helft was niet veel soeps, Lazio had tegen Feyenoord een dik uur de pannen van het dag gespeeld, en het was nu duidelijk tegen een stug Verona, dit moeilijk te herhalen viel. Een paar prikken viel er te noteren, van o.a. Lazzari. En de beste kans kwam van Basic met een kanon, die via de vingers van Verona doelman Montipo, via de paal de bal niet in doel zag verdwijnen.

Aan de overkant was er op het einde van de eerste helft, een schot van Henry die via een rare stuit bovenop het doelhout kwam, maar voor de rest had Lazio doelman Provedel geen werk in het Stadio Olimpico. 0-0 is de logische ruststand.

Hetzelfde spelbeeld bij de start van de 2e helft, tot coach Sarri de Spanjaard Luis Alberto erin brengt, en ‘Il Mago’ als een metronoom de Lazio aanvallen opdrijft. In minuut 64 is hij er dicht bij, na een assist van Immobile, maar hij krult de bal nipt naast doel. Maar 4 minuten later komt de verlossende 1-0 voorsprong.

Lazzari naar Milinkovic, die met een gemeten krul naar de 2e paal Immobile kan vinden. De Lazio kapitein buffelt de bal met zijn hoofd staalhard binnen, goed voor de 1-0 voorsprong in het Olimpico.

Verona kan niet reageren, en Lazio laat meermaals de 2-0 liggen. Eerst Immobile alleen door op doel, maar doelman Montipo brengt redding met zijn been. Ook invaller Cancellieri dwingt kansen af, maar terug Montipo in de weg. De invaller scoort later de 2-0, maar afgekeurd wegens 1 meter buitenspel.

Aan de overkant is er een kansje voor Ilic in de 92e minuut, maar zijn schot is te centraal om doelman Provedel te bedreigen. En pas in de 95e minuut verlost invaller Luis Alberto de Lazio fans, als hij na een counter en een dribbel de 2-0 laag in doel schiet voorbij de verslagen doelman Montipo

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s